9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΡΟΔΟΥ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Αγγλιά, μετά το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Αλεξ/πολης – Ρόδου

Agglias epibibash-se-ploio Rhodes_port

Ο ρόλος των τοπικών εφημερίδων είναι να επισημαίνουν τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, ώστε να λαμβάνουν γνώση οι αιρετοί άρχοντες.

Είτε αυτοί είναι βουλευτές, είτε δήμαρχοι, είτε περιφερειακοί ή δημοτικοί σύμβουλοι.

- Advertisement -

Μ’ αυτό τον τρόπο, δηλαδή με την δημοσιοποίησή τους, καθίσταται δυνατή τόσο η ενημέρωση της κοινής γνώμης, όσο και των αρμοδίων.

Δυστυχώς αυτή η λειτουργία, της λεγόμενης “4ης εξουσίας” έχει αποδυναμωθεί.

Ίσως να φταίνε γι’ αυτό και τα ίδια τα ΜΜΕ που συνήθως χαϊδεύουν αυτιά αντί να δαγκώνουν και μάλιστα άγρια, αυτούς που είναι υπόλογοι απέναντι του λαού.

Γιατί διαχειρίζονται τις τύχες του και μάλιστα “εν λευκώ”.

Οι “ξερόλες” λοιπόν τοπικοί μας άρχοντες τα γνωρίζουν όλα και δεν έχουν ανάγκη των υποδείξεων του Τύπου.

Που αν τυχόν γράψει εσφαλμένες πληροφορίες, πέφτουν επάνω του να τον φάνε.

Αν όμως έχουν λερωμένη την φωλιά τους σιωπούν αιδημόνως, παριστάνοντας τον κουφό, ενώ συγχρόνως κατεβάζουν και την προβοσκίδα, θεωρώντας ότι τους γίνεται κατευθυνόμενη πολεμική, υποκινούμενη από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Τα γράφουμε όλα αυτά σήμερα, πρώτον γιατί έχουμε βιώσει πολλά καμώματα και αχρείες συμπεριφορές κατά τα 69 χρόνια της εκδοτικής ζωής της εφημερίδος μας.

Και δεύτερον γιατί έχουμε επιτέλους, ύστερα από πολύ καιρό, δείγμα σωστής λειτουργίας Τύπου και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο φύλλο λοιπόν της 3 Μαΐου 2013 η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: “ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΡΟΔΟΥ;”

Στο κείμενο αναφέραμε το αίτημα των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου που ζητούν την καθιέρωση αυτής της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Αναφέραμε ακόμα ότι οι ανταγωνιστικοί λιμένες της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, έχουν αρπάξει από την Αλεξ/πολη, όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Και ζητούσαμε την εκδήλωση ανάλογου ενδιαφέροντος και από την σημερινή Δημοτική Αρχή της Αλεξ/πολης.

Αυτό το δημοσίευμά μας λοιπόν δεν πήγε τζάμπα.

Έτυχε της προσοχή και του ενδιαφέροντος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Αγγλιά που είναι γέννημα – θρέμμα της Αλεξ/πολης, ο οποίος το έθεσε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο απεδέχθη ομόφωνα την αποστολή επιστολής συμπαράστασης, προς τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου, όσον αφορά την καθιέρωση του ζητούμενοι ακτοπλοϊκού δρομολογίου.

Ενός δρομολογίου που θα ενώνει την Αλεξανδρούπολη με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι την Ρόδο και θα έχει προφανείς οικονομικές και τουριστικές ωφέλειες και για τον τόπο μας.

Ο Δήμος Αλεξ/πολης, ετοιμάζει τώρα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Μουσουρούλη, ασκώντας παράλληλα κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να ευδοκιμήσει το αίτημα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ εύχεται το δρομολόγιο Αλεξ/πολης – Ρόδου να γίνει πραγματικότητα.

Ενώ συγχρόνως εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Αγγλιά, για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός του, στα γραφόμενα της εφημερίδας μας, και την άμεση ανταπόκρισή του.

Αν αυτή η συνεργασία ΜΜΕ και Δημοτικής αρχής συνεχισθεί, τα οφέλη για τον τόπο μας θα είναι πολλαπλάσια.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This