9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ποτέ δεν ζητήσαμε την εξόντωση σκυλιών

Άλλο η απομάκρυνσή τους από τους δρόμους και άλλο ο αφανισμός τους – Ας μην ξεχνούμε όμως ότι περισσότερα αδέσποτα είναι θύματα κάποιων “Φιλόζωων”

SKYLIA_ADESPOTA.1 SKYLIA_ADESPOTA

Από φίλο, τακτικό αναγνώστη της Εφημερίδας μας, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

***

- Advertisement -

Αξιότιμε κύριε Κονδύλη

Διαβάζω σχεδόν καθημερινά την «Ελεύθερη Θράκη» και σας συγχαίρω για την γνήσια πατριωτική δημοσιογραφία αλλά και την ανάδειξη τοπικών αναπτυξιακών θεμάτων.

Μόνο που σήμερα στεναχωρήθηκα διότι με το άρθρο σας για τον τουρισμό στοχεύσατε και στο ευαίσθητο θέμα των αδέσποτων σκυλιών.

Θα σας εξηγήσω στη συνέχεια το γιατί. Όπως γνωρίζετε τα σκυλιά αυτά κάποιοι τα πήραν και τα εγκατέλειψαν.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης που οφείλει από το νόμο να τα φροντίζει δεν ενδιαφέρεται. Έτσι το βάρος πέφτει στην πλάτη των φιλόζωων και της φιλοζωικής εταιρείας που ότι κάνουν προέρχεται μέσα από την αγάπη τους γι αυτά τα εγκαταλειμμένα – από ανθρώπους – δύστυχα ζώα.

Πριν από ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη και στην γύρω περιοχή άρχισε ένα μπαράζ από φόλες. Μέχρι σήμερα έχουν θανατωθεί από φόλες περισσότερα από 55 σκυλιά, που ήταν στο λιμάνι, στο κέντρο, στις γειτονιές, και στους οικισμούς της πόλης μας. Ρίχνουν φόλες ακόμη και μέσα στα πάρκα που παίζουν παιδάκια.

Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά ήταν ακίνδυνα, στειρωμένα και εμβολιασμένα από την Φιλοζωική και τους φιλόζωους και φορούσαν λουράκι. Από τις φόλες ψόφησαν όμως και αρκετά σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν βγάλει έξω για βόλτα.

Το έδειξε και το Θράκηνετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Κονδύλη που δεν τιμά καθόλου τον πολιτισμό και τους φορείς της Αλεξανδρούπολης.

Ο προβληματισμός μου είναι μήπως το κατά τα’ άλλα εύστοχο άρθρο σας για τους επαίτες και τον τουρισμό, επιχειρήσουν να το χρησιμοποιήσουν κάποιοι ως άλλοθι για να συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις σκύλων με φόλες. Πριν από 20 μέρες άγνωστοι έστειλαν και επιστολή μέσω του διαδικτύου που προειδοποιούσαν ότι θα σκοτώσουν όλα τα σκυλιά της πόλης.

Προχθές σκότωσαν πέντε σκυλάκια με φόλες στο λιμάνι. Γι αυτό σας παρακαλώ βοηθήστε και εσείς την προσπάθειά μας να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Η πόλη μας τελευταία έχει γεμίσει πτώματα αθώων τετράποδων.

Περιμέναμε περισσότερα από τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Όμως η ιστορία με την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων επαναλαμβάνεται προς το χειρότερο. Είχαν υποσχεθεί σύγχρονο καταφύγιο σκύλων (όπως προβλέπει ο νόμος, στειρώσεις, εμβολιασμούς κλπ), όμως τίποτα δεν έγινε άλλα και ούτε φαίνεται ότι θα γίνει. Όσο για τον τουρισμό, γράψτε να  κοιτάξουν να φτιάξουν πρώτα τους δρόμους που είναι γεμάτοι λακκούβες, να φωτίσουν τις συνοικίες που είναι στο σκοτάδι, να κατασκευάσουν χώρους πάρκινγκ,  να εξωραΐσουν τα πάρκα, να καθαρίσουν τις ακτές, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να σταματήσουν να δίνουν υποσχέσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που γιορτάζεται αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου, σας παρακαλώ πολύ να συνδράμετε με την αρθρογραφία σας στην προσπάθειά μας γι αυτά τα άτυχα ζώα, που οι εμείς οι άνθρωποι ευθυνόμαστε που σήμερα είναι στο δρόμο.

Σας ευχαριστώ και ο Θεός να σας έχει καλά!

Γ.Ι.

From: Γιώργος Ιωαννίδης <gpioannidis45@gmail.com>

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια τον κ. Γ. Ιωαννίδη, όμως πρέπει να αναφέρουμε και τα εξής:

Ουδέποτε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ζήτησε τον αφανισμό των αδέσποτων.

Ζήτησε την απομάκρυνσή τους από τους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, με φροντίδα του Δήμου.

Πέραν αυτού θυμίζουμε πως τα περισσότερα αδέσποτα είναι θύματα κάποιων “Φιλόζωων”.

Που παίρνουν μικρά σκυλάκια σαν παιχνίδια για τα παιδιά ρους, και μόλις τα βαρεθούνε, τα παρατούνε στους δρόμους.

Γι’ αυτό άλλωστε παρατηρούμε ανάμεσα στα δηλητηριασμένα ζώα και σκυλάκια με περιλαίμιο.

Αυτούς τους δήθεν φιλόζωους, ποιός θα τους καταγγείλει;

Σταύρος Κονδύλης

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This