9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Επιστρέφονται διπλώματα πινακίδες οχημάτων και άδειες κυκλοφορίας

Εν όψει του εορτασμού του Πάσχα – Για ποιες τροχαίες παραβάσεις δεν ισχύει το ευεργετικό μέτρο της επιστροφής

pinakides211212 pinakides

Επιστρέφονται από χθες 30-04-2013 (με την καταβολή πάντως του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου), οι άδειες οδήγησης καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά τα διπλώματα οδήγησης και τις πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και στις 29-04-2013.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. περί «επιβολής διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα 29-04-2013.

Ωστόσο, από το μέτρο εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν τις παραβάσεις:

– Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

– Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

– Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

– Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

  • Μη καταβολή τέλους διοδίων.
spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Ανασυστήνεται το Μελισσοκομικό Πάρκο Δαδιάς μετά τις φωτιές

Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, καθώς και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα υλοποιήσουν τα έργα που θα αποφασιστούν Με απόφαση που...

More Articles Like This