9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Η ορθή εφαρμογή του Συντάγματος

Unknown-132

Υπέρτατος νόμος του Ελληνικού κράτους είναι το Σύνταγμα.

Και κατ’ αυτόν και τους εξειδικεύοντας αυτό νόμους οφείλουμε να πολιτευόμαστε.

Κανένας δεν έχει την νόμιμη δύναμη να συμβουλεύει ή να πράττει τ’ αντίθετα.

- Advertisement -

Τα αντίθετα, ενδεχομένως, μπορεί να επιζητεί σε άλλα κράτη της αρεσκείας του, στα όποια να βιώνει.

Το πολίτευμα της Ελλάδος κοσμείται από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και Δημοκρατία, από τις σεβάσμιες Διακηρύξεις της Αμερικής (1776) και της Γαλλίας (1789), από την οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Γενικής Συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών, της 10-12-1948, και την σχεδόν ταυτόσημη Ευρωπαϊκή Σύμβαση, της 4-11-1950, ιδιαιτέρως δε από τα επαναστατικά Συντάγματα της Ελλάδος, τα όποια επικαλούνται του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία και τάσσουν, ως προμετωπίδα, την Τριαδική Θεότητα.

Ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής παρέσχε την ευκαιρία εντάξεως τού ΚΚΕ στο Δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος, το όποιο εν μέρει συνεμορφώθη.

Άρχισαν όμως, διάφορες αριστερές αποκλίσεις και παρεκβάσεις να παρεκτρέπονται από το δημοκρατικό πολίτευμα.

Με καταλήψεις στα σχολειά, ιδιαιτέρως στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αναγραφές κόκκινων συνθημάτων, με αναρτήσεις φωτογραφιών διαφόρων ηγετών, κυρίως της παλαιάς Σοβιετικής Ενώσεως και της Λατινικής Αμερικής και με κάθε είδους ασχημία, με κουκουλοφόρους σε διάφορες πορείες, με πυρπολήσεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων κ.ά.

Αυτό το «εσθαίμεν αλλήλοις» (Ησίοδος) το αλληλοφάγωμα της ελληνικής κοινωνίας, το αποδέχονται μερικά από τα κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί;

Εάν όχι, γιατί συμμετέχουν στις θηριώδεις εκδηλώσεις και στα πανεπιστημιακά και σε άλλα έκτροπα;

‘Ως προς το κόσμημα τής πολιτείας και της κοινωνίας την Παιδεία, το Σύνταγμα, το πολίτευμα μας, ορίζει στο άρθρο 16: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και της διάπλασης τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Η ακαδημαϊκή ελευθέρια και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον τής υπακοής στο Σύνταγμα».

Το Σύνταγμα μας, λοιπόν, ως σύστημα άξιων, άρχων και αρετών, είναι ξένο και τιμωρό προς τις απάνθρωπες κομμουνιστικές και αριστερόστροφες ιδεολογίες.

Εξ ετέρου, ως προς τον Ναό της Δημοκρατίας, την ελληνική Βουλή, το Σύνταγμα ορίζει ότι «οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος» (51 παρ. 2) και ότι «πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους, δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

Ορκίζομαι στο όνομα τής αγίας και ‘Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να είμαι πιστός στην Πατρίδα, και το Δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου» (άρθρο 59).

Σαφής η ευλάβεια και η επιμονή του συνταγματικού νομοθέτη προς την Τριαδική θεότητα και την ευνομία υπέρ του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Έθνους. Όποιος μπορεί να πολιτευθεί, κατά το Σύνταγμα, δηλαδή, να κατευθύνει, αλλά να θέτει όπισθεν τής ολότητας τα συμφέροντα του, να υπακούει στην ευνομία και στην διαφάνεια, ας επιχειρήσει και θα εκπληροί το καθήκον του προς το Σύνταγμα και την δημοκρατική ομαλότητα.

Όποιος, αντίθετα, είναι ανάξιος για το γενικό καλό ή δημόσιο συμφέρον, πρέπει, να παραμερίζει από την δυναμική ορμή του, να μη προβάλει το πλαστό δημόσιο αξίωμα, το όποιο περιβάλλεται, τον επίπλαστο πλούτο με τον όποιο εμφανίζεται, για να καταβροχθίζει τον δημόσιο θησαυρό και πλούτο, όπως με εξοπλιστικά προγράμματα και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

Εύγε και ευγνωμοσύνη του Έθνους απονέμεται

στους άξιους και υπέρ κοπιάζοντες δικαστικούς και

εισαγγελικούς λειτουργούς

Ή ορθή εφαρμογή του Συντάγματος, καθαιρεί το πολίτευμα από τις αντισυνταγματικές και σαπρές πράξεις, ειδικώς, οι παραβιάσεις του άρθρου 5J), ως προς την ορκωμοσία των βουλευτών, για να είναι πλήρεις, όχι ελλιπείς, ή περικοπή τής μισθοδοσίας των, ως προς τους μη ορκισθέντες, και του άρθρου 16, ως προς τους ασχημονούντες «σπουδαστές» και «άλλος συμπαραστάτες».

Κων/νος Χρ. Τρανός

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This