9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

26ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 12ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2014)

skaki skaki2

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι τελικοί αγώνες του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι στην Ερέτρια 25-27 Απριλίου, με την Αλεξανδρούπολη να παίρνει ένα Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού της Α΄ Δημοτικού .

Στους αγώνες  συμμετείχαν  πανελλαδικά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες.

Στην τελική φάση των αγώνων προκρίθηκαν και  δηλώσαν συμμετοχή περισσότεροι από 900 μαθητές και μαθήτριες στο ατομικό και 81 σχολεία στο ομαδικό.

- Advertisement -

Από την Αλεξανδρούπολη η ΜΠΛΙΤΣΑ ΑΡΤΕΜΙΣ της Α΄ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου,  πήρε το  Χάλκινο Μετάλλιο  στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού, έχοντας στο ενεργητικό της σε 9 παιχνίδια 5 βαθμούς .

Πολύ υψηλή βαθμολογία είχε ο ΚΟΥΤΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  μαθητής της Β΄ Τάξης  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών,  πήρε την έκτη (6) θέση στην τελική βαθμολογία, έχοντας στο ενεργητικό του  σε 9 παιχνίδια 6,5 βαθμούς .

Επίσης από την Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν :

– Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του 20ου  Νηπιαγωγείου,  έχοντας στο ενεργητικό του σε 9 παιχνίδια τέσσερις (4) βαθμούς, καταλαμβάνοντας  στην τελική βαθμολογία των αγώνων την 27 θέση.

– Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είναι μαθητής της Α΄ Τάξης του Πειραματικού Σχολείου, σε 9 παιχνίδια είχε  4,5 βαθμούς και κατετάγη στην 29 θέση .

– Ο ΜΠΛΙΤΣΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ  είναι μαθητής της Ε΄ Τάξης του 12ου Δημοτικού,  σε 9 παιχνίδια είχε 5 βαθμούς  και κατετάγη στην 37 θέση .

Επίσης στην τελική φάση των Σχολικών  είχαν προκριθεί ο ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ο ΔΗΜΑΚΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ , δίχως ωστόσο να  πάρουν μέρος στους αγώνες .

Όλα τα παραπάνω παιδιά είναι των ακαδημιών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  και παρακολουθούν από εξειδικευμένους  καθηγητές,  σε   τμήματα  μαθήματα σκάκι .

Στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης http://chessfed.gr/sxolika2014/ μπορείτε να βρείτε όλα τα αποτελέσματα και πληροφορίες για τα φετινά Σχολικά Πρωταθλήματα .

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματός μας και προσελκύει το ενδιαφέρον γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που σε πολλές περιπτώσεις στηρίζουν τα σχολικά πρωταθλήματα.

Η ΕΣΟ βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη του σκακιού στον σχολικό αθλητισμό, αίτημα που εκφράζει όλη τη σκακιστική οικογένεια και υποστηρίζεται από τα σωματεία της και από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This