9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Οι απόγονοι των Μακεδονομάχων στα… όπλα για τα Σκόπια

2-16Πως θα αισθανόταν ο Γερμανικός λαός αν μια επαρχία της Τσέχικης Δημοκρατίας, λεγόταν “Βαυαρία”;

Αποστομωτική απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και σε όποιον επιβουλεύεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας δίνουν απόγονοι Μακεδονομάχων και απόδημοι Μακεδόνες που ζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Εδώ δεν κάνουμε πολιτικές και κομματικές συζητήσεις.

Είμαστε απόγονοι Μακεδονομάχων και νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας.

- Advertisement -

Παλεύουμε για τη Μακεδονία μας και την υπερασπιζόμαστε» λέει στη «Δημοκρατία» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς» Παντελής Καλατζαντωνάκης…

Απαντά σε όσα προκλητικά είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην έδρα του ΟΗΕ σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, παραπέμποντας στην επιστολή που έστειλαν 3.500.000 Μακεδόνες στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα.

«Το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι κάτι περισσότερο από το θέμα του ονόματος.

Είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτιστική και την ιστορική ακεραιότητα, την εθνική ασφάλεια, τα πνευματικά και οικονομικά δικαιώματα της Ελλάδας» σημειώνεται στην επιστολή.

Όσον αφορά την πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, οι Μακεδόνες θέτουν στη Γερμανίδα καγκελάριο το ερώτημα πώς θα αισθανόταν ο γερμανικός λαός αν μια επαρχία της Τσεχικής Δημοκρατίας, κάτω από διάφορες πολιτικές συνθήκες, αυτοαποκαλούνταν «Βαυαρία», δήλωνε ανεξάρτητο κράτος και προωθούνταν στη διεθνή κοινότητα ως η «πραγματικής Βαυαρία». Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης τα Σκόπια παραβιάζουν διαρκώς τις υποχρεώσεις προς την Ενδιάμεση Συμφωνία και αδιαφορούν για τις εισηγήσεις της Ε.Ε. για ανάπτυξη

σχέσεων καλής γειτονίας.

«Ενέργειες όπως η τοποθέτηση αγαλμάτων Ελλήνων ηρώων, η χρήση του ονόματος του Μ. Αλεξάνδρου και προκαλώντας τον ελληνικό λαό δεν είναι παραδείγματα καλής γειτονίας. Επιπλέον, η ανοχή και η ασύστολη υποστήριξη επεκτατικής και υπερεθνικιστής ρητορικής είναι ανησυχητική» υπογραμμίζεται στην επιστολή και σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση των Σκοπίων διατηρεί και επιδιώκει εχθρική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας».

Και η Ελλάδα σε αυτές τις προκλήσεις όχι απλώς δεν απαντά, αλλά υποχωρεί αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Θρησκευτική κατασκοπεία στήνεται στην Θράκη

«Βρώμικα» παιχνίδια από την Τουρκία - Σύμφωνα με το Nordic Monitor, στρατολογούνται Ιμάμηδες, που θα συλλέγουν πληροφορίες - Στην...

More Articles Like This