9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ

Moni_Arkadiou_olokaftwmaΥπάρχουν πολλά σημαντικότερα ιστορικά 

γεγονότα, τις επετείους των οποίων δεν εορτάζουμε  – Ποιος θυμάται το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου 

ή την εκτέλεση της Λέλας Καραγιάννη;

Η προπαγάνδα της Αριστεράς έχει αναγάγει ορισμένα γεγονότα σε εθνικές επετείους. Αγνοούνται δε κορυφαία άλλα αποτελέσαντα σταθμό στην ιστορία μας.

- Advertisement -

Επί 41 χρόνια εορτάζεται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως εθνική εορτή, κατά την επέτειο της οποίας διακόπτονται τα μαθήματα, για να παρελάσουν μαθητές και φοιτητές από το Πολυτεχνείο έως την Αμερικανική Πρεσβεία, οι υπηρεσίες της οποίας θεωρούνται υπεύθυνες για ό,τι συνέβη στη χώρα μας κατά την ψυχροπολεμική μπολσεβικική αντίληψη.

Αποσιωπάται ότι η άνω εξέγερση δεν κατέλυσε τη δικτατορία, αλλά αντικατέστησε εκείνη των Συνταγματαρχών -στο στάδιο της πολιτικοποιήσεώς της δια της Κυβερνήσεως Μαρκεζίνη- με άλλην του Ιωαννίδη, που ήταν σκληρότερα και δια των ενεργειών της επέφερε την απώλεια της Κύπρου, ως ανεξαρτήτου κράτους.

Επίσης αποσιωπάται ότι ουδείς των εγκλείστων στο Πολυτεχνείο εφονεύθη, όπως και ότι αρκετοί από τους πρωταγωνιστάς της εξεγέρσεως εκείνης εφρόντισαν να εξαργυρώσουν πολιτικά την στάση τους, με πάσης φύσεως αξιώματα.

Εν τούτοις, οι σημερινοί νέοι, αν και γνωρίζουν ότι ελάχιστοι εφονεύθησαν σε διάφορα σημεία των Αθηνών από αδέσποτες σφαίρες, προσέρχονται στο Πολυτεχνείο για να αφήσουν τα άνθη τους, μαζί με τους πολιτικούς, στο υποτιθέμενο κενοτάφιο των θυμάτων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν συγκρίνεται με πολλά άλλα σημαντικότατα γεγονότα της ιστορίας, τις επετείους των οποίων δεν εορτάζουμε.

Ενδεικτικώς αναφέρονται τα έξης:

-Την 9η Νοεμβρίου 1866 ανατινάχθηκε η Ιερά Μονή Αρκαδίου Κρήτης, εις την οποίαν είχαν συγκεντρωθεί 963 χριστιανοί, εκ των οποίων μόνο οι 250 ήσαν άνδρες και ηδύναντο να φέρουν όπλα. Οι λοιποί ήσαν γυναικόπεδα.

Ολίγους μήνες ενωρίτερα η Επαναστατική Επιτροπή για την Ένωση της Κρήτης μετά της Ελλάδος διακήρυξε το σύνθημα «Ένωση ή Θάνατος»!

Πολλοί έσπευσαν να
ενισχύσουν τους επαναστάτες, μεταξύ των οποίων και ο φοιτητής της φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Μελισσιώτης.

Ο Σουλτάνος αντέδρασε και ανέθεσε στον πεπειραμένο Μουσταφά Ναϊλή Πασά την καταστολή της επαναστάσεως, με 15.000 στρατιώτες -Αλβανούς, Αιγυπτίους και Τουρκοκρητικούς- με 1.000 κανόνια.

Ηγούμενος της άνω Μονής ήταν ο Γαβριήλ Μαρινάκης, επικεφαλής δε των μαχητών αυτής ο εκ Πελοποννήσου ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Ίωάννης Δημακόπουλος.

Οι Τούρκοι μετά την αποτυχία της προσπάθειας τους να επιτύχουν την υποταγή των επαναστατών, επολιόρκησαν την ανωτέρω Μονή και έρριψαν κατ’ αυτής περί τις 1.000 οβίδες, διά των οποίων κατέρριψαν μία πλευρά και την θύρα της.

Τότε ο Εμμανουήλ Μελισσιώτης πρότεινε στους μαχητές να ανατιναχθεί η πυριτιδαποθήκη διότι ήτο προτιμότερο να αποθάνουν όπως οι Μεσολογγίτες, παρά να παραδοθούν στους Τούρκους. Όλοι συνεφώνησαν.

Πριν όμως ανατιναχθεί η πυριτιδαποθήκη ηυτοκτόνησε ο Ηγούμενος Γαβριήλ Μαρινάκης.

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδακής ή, κατ’ άλλους, ο Εμμανουήλ Σκουλάς έθεσε πυρ στην πυριτιδαποθήκη και ανετινάχθησαν όλοι οι Έλληνες στη Μονή, και οι εισελθόντες εις αυτή Τούρκοι.

Το ολοκαύτωμα των επαναστατών της Μονής Αρκαδίου συνεκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Victor Hugo, ο Giuseppe Garibaldi, ο Samuel Howe,  φιλέλλην εξ Αμερικής, και πολλοί άλλοι εδήλωσαν την συμπάθεια τους προς τους αγωνιζόμενους Έλληνες της Κρήτης.

Οι Υποπρόξενοι της Ρωσίας Ι. Μητσοτάκης και Σπ. Δενδρινός ενημέρωσαν τη Ρωσική κυβέρνηση επί των διαδραμματισθέντων, οπότε κατέφθασαν στην Κρήτη ρωσικά, αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά πολεμικά πλοία.

-Την 25η Αυγούστου 1898, κατεσφάγησαν στο Ηράκλειο
Κρήτης περί τους 800 κατοίκους από Τούρκους Βασιβουζούκους.

Μεταξύ των σφαγιασθέντων ήταν και ο Άγγλος Υποπροξενός ονόματι Λυσίμαχος Καλοκαιρινός και 17Άγγλοι
στρατιώτες.

Μετά τη σφαγή αυτή η Τουρκία υπεχρεώθη να δεχθεί ως Αρμοστή τής Κρήτης τον Πρίγκηπα Γεώργιο.

Την 8η Σεπτεμβρίου 1944 εξετελέσθησαν από τους Γερμανούς, ολίγον χρόνον προ της αποχωρήσεως τους από την Ελλάδα, 59’Έλληνες, μεταξύ των οποίων η Λέλα Καραγιάννη, μητέρα 7 παιδιών και οι φοιτητές Νικόλαος Καλατζής, Ερρίκος Λεβεντάκος, Γεώργιος Μίντζας και Ιωάννης Χούπης, υιός του Πρωθιερέως της Αγίας Ειρήνης.

Όλα αυτά τα γεγονότα και πολλά άλλα αγνοούνται από τους σημερινούς νέους, διδαχθέντας από τους αριστερούς διδασκάλους των, να περιφρονούν τα ιδανικά της φυλής και να υβρίζουν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάθε άλλον, ο οποίος υποστηρίζει την εφαρμογή των νόμων και την εμπέδωση της τάξεως.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Από τον Έβρο ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του Πρέσβη κ. Γιουνγκ Ιλ Λη - Η συνάντηση με τον Χριστόδουλο...

More Articles Like This