9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

xrysoxoidhs_pavlidhs_lampakhs periferiakosΣε μόλις 3 λεπτά, οι Αλεξανδρουπολίτες

θα ξεκινούν από τον ΕΟΤ και θα φτάνουν

στην γέφυρα Μαΐστρου – «Δημιουργείται πλέον η δυνατότητα σχεδιασμού της πόλης, για τα επόμενα 100 χρόνια» τονίζει ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης

Συνέντευξη τύπου με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για τα έργα που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη, έδωσε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που θα επιφέρει στον τόπο συνολικά και την περιφέρεια η υλοποίηση του μεγάλου περιφερειακού.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, στην υλοποίηση του έργου του μεγάλου περιφερειακού και στο γεγονός όπως τόνισε πως υπήρξαν επικριτές που θέλησαν να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, έθεσε σειρά ρητορικών όπως είπε χαρακτηριστικά ερωτημάτων, στους αρνητές για οτιδήποτε καλό πάει να γίνει στον διευρυμένο δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια, μια ολόκληρη θεσμική κοινωνία να προσπαθεί να διορθώσει, κάποια πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν παλαιότερα, αναφερόμενος στο στρατηγικό πλαίσιο μεταφορών όσον αφορά στο γεγονός πως έργα πνοής για τον δήμο, δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, ώστε να τύχουν χρηματοδότησης, όταν και αν υφίσταντο, όπως αυτό του μεγάλου περιφερειακού.

Αυτή η διεκδίκηση, της αλλαγής του στρατηγικού πλαισίου, εντάσσοντας και το εν λόγω έργο, μετονομαζόμενο από περιφερειακός σε σύνδεση με το λιμάνι, πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους επικριτές του, από μόνο του αυτό αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός, που δεν μπόρεσαν να το χαιρετήσουν θετικά, αντιλαμβανόμενοι την μεγάλη προσπάθεια της θεσμικής κοινωνίας, με απόλυτα επιτυχή αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει συμβεί πολλές φορές, βασικός υπουργός της κυβέρνησης, να ανταποκρίνεται τόσο άμεσα σε μόλις 4 μέρες , σε μια προσπάθεια της θεσμικής κοινωνίας και να ανακοινώνει τόσο σημαντικά έργα.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε μόλις 7 μέρες όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος της Αλεξ/πολης, δίνοντας και εξαγγέλλοντας περισσότερα από τα αναμενόμενα ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκης, το γεγονός αυτό οφείλεται πως η δημοτική αρχή, προσπαθεί για τα συγκεκριμένα ζητήματα εδώ και πολλούς μήνες.

Εδώ και 13 μήνες ασκούσαμε πιέσεις υπογράμμισε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως τίποτα δεν γίνεται και τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατα για έργα που ικανοποιούν τους πολίτες.

Με την υλοποίηση του έργου του μεγάλου περιφερειακού ο οποίος θα συμπίπτει με τον μικρό στην αρχή του, θα μπορούν οι Αλεξανδρουπολίτες, να ξεκινούν από το ύψος του ΕΟΤ και να φθάνουν στην γέφυρα του Μαΐστρου, μέσα σε μόλις 3 λεπτά.

Ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του μεγάλου περιφερειακού σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, είναι 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση των 2,25 μέτρων και ανάμεσά τους θα υπάρχει λωρίδα ασφαλείας τεσσάρων μέτρων.

Η δυτική περιφερειακή οδός, βρίσκεται εντός του σχεδιασμού της πόλης, έργο που βρίσκεται στη διεύθυνση νομοθετικού προς έγκριση, καθώς έχει ήδη περάσει από το ΣτΕ, ενώ με την ολοκλήρωση της υλοποίησής τους, κλείνει ο σχεδιασμός του τμήματος της πόλης από Καλλιθέα Χιλή, Μαΐστρου – Φυτωρίου, των παλαιών επεκτάσεων του Παρμενίωνα με τις 3 διαφορετικές του χρήσεις για αθλητικό κέντρο, σχολικές μονάδες και πάρκο αναψυχής, την Άβαντος με το ΚΕΓΕ και τον Πλατανότοπο του Μαΐστρου με το Λιμάνι.

Με την ολοκλήρωση του έργου του περιφερειακού, δημιουργείται η δυνατότητα σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, σχεδιασμού μιας πόλης από τις παρυφές μέχρι το κέντρο της, με πεζοδρομήσεις των κεντρικών της δρόμων, ώστε να αποτελέσει το κέντρο σημείο αναφοράς για κατοίκους και επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό μιας πόλης, σύγχρονης με έργα σημαντικά για τα επόμενα 100 χρόνια.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This