9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Παρουσίαση λευκώματος στο Διδυμότειχο

LEFKOMA-DIDYMOTEIXO

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλεως Διδυμοτείχου, έγινε η παρουσίαση του λευκώματος «ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ», που εκδόθηκε πρόσφατα από τον Ιερό Kαθεδρικό Nαό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Το λεύκωμα επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Al-azrai.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 18 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, και παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Αντ. Βιτεζάκης, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικ. Τσιτσιμπίκος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

- Advertisement -

Η παρουσίαση περιελάμβανε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Αϊντινίδη για τη σημασία της εικόνας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το ιστορικό της λειτουργίας και αγιογράφησης του Παρεκκλησίου που ανέπτυξε ο συγγραφέας του λευκώματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος συνεχάρη τον π. Δαμασκηνό για τη φροντίδα του για τον εξωραϊσμό και την αγιογράφηση του Παρεκκλησίου και για την επιμέλεια του λευκώματος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τίμησε τους αγιογράφους Ιωάννη Σαρσάκη και Ιωάννη Καμπασακάλη και τον φωτογράφο Γρηγόριο Αζορίδη που ανιδιοτελώς έκανε την σχετική φωτογράφιση.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This