9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Για πολύ λιγότερους το επίδομα θέρμανσης

Θα χορηγηθεί φέτος με πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια 

 DIANOMH-PETRELAIOU-THERMANSHS1Mε πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να μειωθεί, σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα το λάβουν.

Σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση, το ποσό του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει τη φετινή χειμερινή περίοδο να μειωθεί κατά 50%.

Σημειώνεται δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι ήταν:

- Advertisement -

Άγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξανόταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τα παραπάνω όρια αναμένεται να μειωθούν αισθητά.

Από τη χορήγηση του επιδόματος εξαιρούνταν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ανέγραφαν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ότι φιλοξενούνταν.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Ανασυστήνεται το Μελισσοκομικό Πάρκο Δαδιάς μετά τις φωτιές

Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, καθώς και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα υλοποιήσουν τα έργα που θα αποφασιστούν Με απόφαση που...

More Articles Like This