9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 26, 2024

Για επενδύσεις στη γεωθερμία ενδιαφέρονται οι Βούλγαροι

Στην περιοχή του δήμου Αλεξ/πολης – Αυξημένο ενδιαφέρον και για το διαμετακομιστικό κέντρο της πόλης – Θετικές κινήσεις επενδυτών

 LAMPAKHS.1-XEF geothermiaΤη Σόφια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πριν δέκα ημέρες και συναντήθηκε με την υπουργό τουρισμού της Βουλγαρίας, τον Δήμαρχο του Μπουργκάς και διάφορους επιχειρηματίες. Μια δεύτερη συνάντηση θα έχει αυτή την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Τα θέματα που συζήτησε μαζί τους ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, αφορούν τη γεωθερμία και τη δημιουργία θερμοκηπίων, αλλά και την ιαματική πηγή Τραϊανούπολης, για τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίου με ξενοδοχειακή μονάδα.

Πολύ δε περισσότερο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τα 500 περίπου στρέμματα που διαθέτει ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λαμπάκης, το γεγονός ότι ο δήμαρχος του Μπουργκάς είναι και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος του δημιουργεί την αίσθηση ότι “οι Βούλγαροι κάτι ζητάνε από την Αλεξανδρούπολη”.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαμπάκης είπε:

“Το γεγονός ότι υπάρχει και μια αδελφοποίηση με το Μπουργκάς και μια κοιμωμένη επένδυση που λέγεται αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, συνδυασμένο με το αν τελικώς υπάρχουν τέτοιου είδους συμφωνίες που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί στο τρίγωνο Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ελλάδος, είναι σίγουρο ότι οι επενδυτές βλέπουν με ενδιαφέρον τα 500 στρέμματα της ιδιοκτησίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, για τη δημιουργία του διαμετακομιστικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη”.

* Αυστηρότητα στην προστασία του περιβάλλοντος

για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Με την αφορμή την αναφορά στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τα όσα ακούγονται τελευταία για την αναζωογόνηση του έργου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε πως δεν έχει διαμορφώσει ακόμα συγκεκριμένη θέση, αλλά θέλησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι θα είναι αυστηρότατος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

“Γιατί όταν προσβάλλεται το περιβάλλον σε μια χώρα που στηρίζεται σε αυτό, μην έχοντας ελπίδα για επενδύσεις, τουλάχιστον όπως φαίνεται για τα επόμενα χρόνια από κάπου αλλού, είναι το μεγαλύτερο πλουτοπαραγωγικό της κομμάτι.

Επομένως για να συμβεί οποιαδήποτε επένδυση μη εξαιρουμένου και του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, θα πρέπει να περάσει από όλα εκείνα τα φίλτρα που θα μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα προσβληθεί το περιβάλλον και αν τελικά συμβεί με τη συναίνεση του λαού μας, αυτό θα συμβεί με τη διασφάλιση από μεριάς μας της μεγαλύτερης ασφάλειας του θαλάσσιου χώρου και της ξηράς, όπου θα βρίσκεται αυτός ο αγωγός” τόνισε.

ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΑΚΑΛΑΚΗ

spot_img
spot_img
Friday, April 26, 2024

Latest News

Σε 24 μήνες θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη

Προχωρά το έργο στην Βιομηχανική Περιοχή - Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διευθέτηση των συνοδών έργων, όπως οι γραμμές...

More Articles Like This