9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα των σκουπιδιών πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερη σοβαρότητα από την Κεντρική Πολιτεία

 vravefsi-paidikon-zografion sunedrio-kede sunedrio-kede3Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 δημάρχων, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Φάμελλος και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, επιστημόνων και σημαντικού αριθμού δημοτικών υπηρεσιακών παραγόντων, και φορέων, ξεκίνησε  χτες στην Αλεξανδρούπολη τις  εργασίες του, το διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με θέμα: «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων».

Εισερχόμενος στο συνέδριο ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως τα στερεά απόβλητα είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του περιβάλλοντος και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, αλλά και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία

Στόχος του Συνεδρίου είναι μέσα από το διήμερο των παρουσιάσεων και συζητήσεων, να καταγραφεί, να αποτυπωθεί και τέλος, να εφαρμοστεί από την Ελληνική Πολιτεία, ο τρόπος με τον οποίο  πρέπει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειριστούν τα αστικά απόβλητα. Αυτό τουλάχιστον τόνισαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και ο δήμαρχος Αλεξ/πολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

- Advertisement -

Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλοι, Δήμαρχοι, θεσμικοί και φορείς που εμπλέκονται στο θέμα των απορριμμάτων είναι ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και ότι πλέον είναι ανάγκη να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για αυτό το καυτό θέμα που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που έπρεπε, κυρίως από πλευράς Κεντρικής Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδ. Χωροτ. κ Περιβ. ΚΕΔΕ, Σάββας Χιονίδης και ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., Αθανάσιος Καραμπίνης, έδωσαν περισσότερη έμφαση σε αυτή τη σημαντική παράμετρο.

Ευχή όλων, το διήμερο συνέδριο να έχει θετικά αποτελέσματα και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους τους Δήμους, πάνω σε ένα θέμα το οποίο παραμένει δυσεπίλυτο για περισσότερα από 20 χρόνια, με βάση τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη και του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Βράβευση μαθητών για τις καλύτερες ζωγραφιές με θέμα την ανακύκλωση

Λίγο πριν την έναρξη του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος,  Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,  Βαγγέλης Λαμπάκης βράβευσαν τους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών της Αλεξανδρούπολης  με θέμα φυσικά, τη Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση.

Οι νικητές έλαβαν ως δώρο από ένα ποδήλατο, και είναι οι:

1ο βραβείο Άννα Φοίβη Σημσιρίδη -10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης

2ο βραβείο Κωνσταντίνα Καραθανάση – 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης

3ο βραβείο Άννα Μαρία Φελλά – 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης

4ο βραβείο Ελισάβετ Δημητρακοπούλου – Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξ/πολης

5ο βραβείο Αντωνία Δήμου – 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης

6ο βραβείο Άρτεμις Ανδρεάδη – 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This