9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 25, 2024

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

“Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, περιέπεσε σε ανυποληψία, όχι μόνο λόγω του τρόπου εφαρμογής του, αλλά και λόγω των προσώπων που εκάστοτε καλούνται να το υπηρετήσουν”

KATROUGKALOS-GEORGIOS-KATHIGHTHS-SYNTAGMATIKOU-DIKAIOU-XEF1 VOULH10

Αγαπητέ μου κε Κονδύλη,

Σας παρακολουθώ στη δεύτερη ματιά από τη ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και βλέπω πως οι απόψεις σας δεν είναι μόνο συμβατές με τις απόψεις των υγειώς σκεπτόμενων Ελλήνων, αλλά και ταυτόσημες με τη λογική συνέπεια της διαχρονικής πορείας του έθνους μας ειδικά όσον αφορά στο μέλλον για όσους σέβονται την παράδοση και κείνους που γνωρίζουν ιστορία, Γι’ αυτό θερμώς σας συγχαίρω.

- Advertisement -

Ζούμε σε μία εποχή που όλοι θέλουν να ακούν μόνο ό,τι τους αρέσει και μόνον όσα θέλουν και όσα τους συμφέρει να ακούν.

Πολλές φορές δε, χοροπηδούν και χειροκροτούν και κραυγάζουν στα συνθήματα του τύπου ότι ημείς θα παίζουμε τα όργανα και οι πιστωτές μας θα χορεύουν πεντοζάλη, ενώ όλοι γνωρίζουν πως αυτά είναι ανόητες κραυγές για μικρά παιδιά και απόψεις που διατυπώνονται ανεύθυνα από δημαγωγούς και λαοπλάνους.

Σεις, κύριε Κονδύλη, γνωρίζετε ίσως καλλίτερα από μένα πως η ιστορία μας διδάσκει ότι υπήρξαν εποχές και περιπτώσεις κατά τις οποίες άνθρωποι και λαοί έπεσαν θύματα στην υποβλητική δύναμη ιδιατουσών προσωπικοτήτων με αποτέλεσμα η πίστη τους αυτή να τους οδηγήσει στην καταστροφή ή την απόγνωση.

Ποιος δε γνωρίζει το Λένιν, το Χίτλερ ή το Βασιλέα Ζουλού που έπειθε το στρατό του κατά συντάγματα να πέφτουν στο γκρεμό για να του αποδείξουν την αφοσίωσή τους.

Πολύ απλά και πολύ παραστατικά ο Ηρόδοτος λέγει: “Πολλούς γαρ οΐκε είναι εύπετέστερον διαβάλλειν ή έναν, Κλεομένεα μέν τόν Λακεδαιμόνιον μούνον ουκ οιός τε εγένετεο διαβάλλειν τρεις δε μυριάδας Αθηναίων εποίησε τούτο Αρισταγόρας ο Μιλήσιος”.

Δηλ., φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο να εξαπατήσει κανείς πολλούς μαζί παρά έναν.

Ο Αρισταγόρας από τη Μίλητο, ενώ δε μπόρεσε να ξεγελάσει το βασιλέα της Σπάρτης Κλεομένη κατόρθωσε όμως να εξαπατήσει τριάντα χιλιάδες Αθηναίους.

Βλέπετε πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι σκέψεις που διατύπωσε ένας αρχαίος ιστορικός και φιλόσοφος. Βλέπουμε πόσο επαληθεύονται σήμερα.

Κύριε Κονδύλη. Ποιος δε γνωρίζει τι φταίει αλλά και ποιος τολμάει να πει την αλήθεια.

Έχουμε ένα πολίτευμα που όλοι το επαινούν και το θέλουν αλλά κανείς δε το σέβεται.

Αυτό λέγεται Δημοκρατία, αλλά τι δημοκρατία, όπως τη θέλει και όπως την ονειρεύεται ο καθένας.

Ποιος τολμάει να πει ότι η δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και με περιορισμούς όπως λειτουργεί και το κράτος και δε μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει εν ονόματί της.

Αυτό λοιπόν τον πολίτευμα σ’ αυτή τη χώρα είναι πολίτευμα που περιέπεσε σε ανυποψία όχι μόνο λόγω του τρόπου εφαρμογής του αλλά και λόγω των προσώπων που εκάστοτε καλούνται να το λειτουργήσουν.

Δημοκρατία κατά τους ορισμούς της πολιτειολογίας είναι το πολίτευμα κατά το οποίο άρχουν οι πλείονες αλλά και ελέγχουν καλόπιστως οι ελάσσονες.

Όμως αυτοί που εκλέγονται πρέπει να προτιμώνται από την ελεύθερη και ανόθευτη λαϊκή βούληση.

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς πως όταν πολιτεύεται κάποιος εν ενέργεια δημόσιος λειτουργός σε κάποιο νομό και εκλέγεται η βούλησή του εκλογικού σώματος είναι ελεύθερη γνήσια και ανόθευτη.

Εγώ υπήρξα Δ/ντής Κοινωνικών υπηρεσιών εδώ πέρα πολλά χρόνια.

Διαχειρίστηκα προγράμματα κοινωνικά πάρα πολλά: Δάνεια στεγαστικά, διανομές οικοπέδων, ορφανικά επιδόματα, επιδόματα τυφλότητος κ.λπ. Τι λέτε κύριε Κονδύλη, αν είχα πολιτευθεί εν ενέργεια θα ήταν δημοκρατική και τίμια η εκλογή μου;

Όποιος θέλει να πολιτευθεί παραιτείται κατά τα υπό του άρθρ. 56 του Συντάγματος οριζόμενα και τότε νομιμοποιείται η εκλογή του κατά αναμφισβήτητα ηθικό τρόπο.

Όμως δε συμβαίνει αυτό σήμερα όχι στις βουλευτικές αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτή δεν είναι δημοκρατία.

Ένα τέτοιο πολίτευμα λοιπόν για το οποίο αξίζει μόνο το όνομα η δε σωστή λειτουργία του κατήντησε όνειρο απατηλό ειδικότερα δε αφού όχι μόνον επιτρέπει αλλά αποδέχεται και ενισχύει την εκδήλωση των ελαττωμάτων της Μάζης και του όχλου δεν είναι να δυνατόν να προαγάγει τον πολιτισμό και να εγγυάται ένα καλλίτερο μέλλον.

Η σημερινή Βουλή παρουσιάζει το θλιβερότερο φαινόμενο διότι κατά το πλείστον φιλοξενεί ό,τι χειρότερο διαθέτει η κοινωνία.

Δημοσιογράφοι και ηθοποιοί της κακιάς ώρας πολλές φορές χωρίς καμμία μόρφωση εκδοροσφαγείς, λουστραδόροι, αθληταί, τραγουδισταί  και βάλε τρόφιμοι του κοινοβουλίου άνθρωποι τους οποίους προσωπικά θα χρησιμοποιούσα στην υπηρεσία μου μόνο να αρχειοθετούν και να πρωτοκολλούν έγγραφα περιμένουμε να λύσουν προβλήματα όπως το ασφαλιστικό το συνταξιοδοτικό, το προσφυγικό και πολλά άλλα.

Βλέπω αυτόν τον ανεκδιήγητο Κατρούγκαλο που επελέγη να λύσει τόσο σοβαρά προβλήματα και να μη γνωρίζει ότι δεν μπορεί το αυτό διοικητικό όργανο να καθίσταται κριτής των ιδίων αυτού πράξεως διότι η παράβαση αυτής της παγίας αρχής του δικαίου άγει την πράξη σε ακυρότητα σύμφωνα με τη νομολογία του Α.Σ.Δ.Χ.

Έβλεπα και παλαιότερα επί ΠΑΣΟΚ εδώ πέρα ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής να είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και κάποτε ρώτησα αυτόν τον φίλο μου:

Εσύ ως Δ/ντής Κλινικής όταν παίρνεις άδεια τι κάνεις; Στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και λες εγώ ο Δ/νής ζητώ άδεια από σένα τον πρόεδρο και φεύγεις;

Μου απάντησε: Α! εγώ ο ίδιος υπογράφω. Δεν ήξερα του είπα.

Βλέπετε, κύριε Κονδύλη, αυτά είναι τα αγαθά της δημοκρατίας. μετά το 1974 όλοι έγιναν δημοκράτες και αντιστασιακοί εκ του ασφαλούς και με το αζημίωτο βεβαίως.

Για όλους αυτούς σκωπτικά ο Αριστοφάνης είχε αποφανθεί: “Ην τε των τυράννων τις τινα των τεθνηκότων αποκτείνη τάλαντον λαμβάνειν”.

Δηλ. όποιος σκοτώσει κάποιον τύραννο που έχει πεθάνει παίρνει ως έπαθλο ένα τάλαντο. (Το αττικό τάλαντο ζύγιζε 26,2 κιλά χρυσού) .

Έτσι λοιπόν προήχθη η δημοκρατία σήμερα σε τέτοιο σημείο ώστε η ανορθόδοξη ενδυματολογική εμφάνιση και συμπεριφορά καθώς και η σεξουαλική παρέκκλιση, δηλ. η μετατόπιση του κέντρου ηδονής να αποτελούν κανόνα συρμού και προόδου.

Προ τριμήνου πήγα στην πατρίδα μου τα Τζουμέρκα. Κατάγομαι από τα Τζουμέρκα είμαι συντοπίτης του κ. Τσίπρα με τον οποίο ανήκουμε από καταγωγή στον ίδιο Δήμο, το Βουργαρέλι.

Στο χωριό μου υπήρχε νηπιαγωγείο, όπως και στην Κυψέλη και το Γραικικό. Στο χωριό μου, τη Ράμια, υπηρετεί μία νηπιαγωγός επίσης και στην Καλονή δίπλα υπηρετεί μία νηπιαγωγός έχουν και οι δύο από ένα νήπιο η καθεμία στο νηπιαγωγείο τους.

Στο Γραικικό η νηπιαγωγός έχει 2 νήπια. Ποιο τολμάει όμως να μιλήσει για Κατάργηση ή για σύμπτυξη αυτών των νηπιαγωγείων. Θα πουν πολλοί ότι ο Σύριζα καταργεί Σχολεία.

Εδώ δεν πρόκειται για ανικανότητα πρόκειται για κακοήθεια, για πρόκληση, για κατάχρηση εξουσίας.

Εγώ κε Κονδύλη δεν αντιπολιτεύομαι κανέναν όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα.

Ποτέ δε σήκωσα το λάβαρο της αντίστασης μα και ποτέ δεν υπηρέτησα κανένα κόμμα και κανένα καθεστώς.

Ορκίστηκα στο Σύνταγμα και τους νόμους και υπηρέτησα την ελληνική σημαία που οι ήρωες του πολυτεχνείου και των Εξαρχειών καίνε.

Όσον αφορά δε στα κόμματα ενδιαφέρονται πρωτίστως για την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους και μετά επιδιώκουν την ικανοποίηση του δημόσιου συμφέροντος.

Αν ποτέ θελήσει αυτό το κράτος να ορθοποδήσει και να έχει μέλλον θα πρέπει τα κόμματα να ενδιαφερθούν για το κοινό συμφέρον.

Όλα τα κόμματα, και δε χρειάζονται τόσα πολλά, πρέπει να εφαρμόζουν την τακτική που εφήρμοζαν όταν περί αυτού μιλούσε ο Πλούταρχος και έλεγε:

“Ούτω δε πολιτικώς είχον ώστε και τας στάσεις εποιούντο προς αλλήλους ουχ οπότεροι τους έτερους απωλέσαντες των λοιπών άρξουσιν, αλλοπότεροι φθήσονται την πόλιν αγαθόν τι ποιήσαντες”.

Δηλ. τα κόμματα είχαν τέτοια πολιτική συνείδηση, ώστε και ο ανταγωνισμός αυτών  δεν επέβλεπε στο ποιος θα καταστρέψει το άλλο για να αναλάβει ύστερα εκείνο την εξουσία, αλλά ποιό πρώτο θα προσφέρει τις καλλίτερες υπηρεσίες στην πόλη.

Αυτά όμως είναι ξένα προς την παρούσα ελληνική δημοκρατία και συνεπώς αν μην αναμένουμε καλλίτερη τύχη.

Κύριε Κονδύλη. Είστε πολυάσχολος άνθρωπος και ειλικρινά δεν είχα σκοπό να σας απασχολήσω τόσο και να σας ταλαιπωρήσω.

Με παρασύρατε σεις με τις απόψεις που διατυπώνετε και με τις αλήθειες, που λέτε απευθυνόμενος στο κοινό που ασφαλώς όλα τα συμμερίζεται αλλά και όλα τα λησμονεί γρήγορα.

Τελειώνοντας σας ζητώ συγγνώμη, σας εύχομαι καλή υγεία και σας διαβεβαιώ για την εκτίμηση που τρέφω    για σας.

Βασίλης Ι. Ζέρβας

Πρ. Δ/ντής Κοινων. Υπηρεσιών Έβρου.

Βουλγαροκτόνου  35-37

Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551029780, 6976703048  

spot_img
spot_img
Thursday, April 25, 2024

Latest News

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ o Σπύρος Καρανικόλας επισκέφθηκε τον Έβρο

Τον Φράχτη του Έβρου, τις Φέρες, καθώς και το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24/4, ο δικηγόρος και υποψήφιος...

More Articles Like This