9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Αστυνομικοί στην Ροδόπη χωρίς εμβολιασμό

Κατέθεσαν Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για έλλειψη προστασίας στα Κέντρα Προσφύγων, όπου υπηρετούν – Κινδυνεύει η υγεία τους 

EmvoliasmosHot-Spot-Lesvos-1Για την υγιεινή και την ασφάλειά τους, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα οποία εργάζονται, ανησυχούν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, που έκαναν μήνυση για παραβίαση των σχετικών διατάξεων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τις παραβιάσεις των διατάξεων του ΠΔ 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».

«Διατάσσεται η απόσπαση αστυνομικών υπαλλήλων στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα, όπως είναι οι προηγούμενοι εμβολιασμοί, η χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς», αναφέρει η μήνυση.

- Advertisement -

Με αυτή, οι αστυνομικοί ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας σωματικής βλάβης τελουμένης διά παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα, με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Τζατζανά.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This