9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 16, 2024

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΕΒΡΟΥ

Εξακολουθεί να αλωνίζει ανενόχλητη η Τουρκία στην Θράκη – Ακατανόητη η ανοχή του Ελληνικού Κράτους – Γιατί αλλάζει η Κυβέρνηση τους νόμιμους Μουφτήδες;

pseytomouftidesMousoulmanoi-Proseyxontai-5

Συνεχίζει να δρα ανενόχλητη η τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη με όχημα τη λεγόμενη “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” (ΕΟΤΔΘ) και το κόμμα “Ισότητας Ειρήνης Φιλίας” (DEB).

Έτσι στις 21 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΤΔΘ, τον γ.γ. του «Οργανισμού Μη Εκπροσωπούμενων Λαών», Ιταλό Μαρίνο Μπουσντάσιν, τον αντιπρόεδρο της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» (ΕΕΣ), Καταλανό Μιγκέλ Μαρτίνεζ Τομέι, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παναγιώτη Δημητρά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), τα μέλη της ΕΟΔΤΘ Ενγκίν Σογιλμάζ και Αλί Τσαούς, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλί Τσαβούς και άλλα στελέχη του εν λόγω κόμματος.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ανακοίνωση του DEB:

«Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΕΦ με την αντιπροσωπεία από την Ευρώπη, μεταφέρθηκαν τα προβλήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πολιτική της Ελλάδας για την Μειονότητα και τονίστηκε ότι η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του DEB.

Φυσικά τα ενεργούμενα της Άγκυρας, μαζί με τους Ευρωπαίους και «Έλληνες» συνοδοιπόρους τους παραλείπουν να αναφέρουν πως στη «μητέρα» Τουρκία το πλαφόν για την είσοδο στη βουλή είναι 10% και πως εκεί ήρθη η ασυλία των βουλευτών του κόμματος ΗDP, πως εκεί διώκονται και οι πέτρες.

Παρόλα αυτά εδώ, υπό την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους, ζητούν τα πάντα αρνούμενοι παράλληλα να υπαχθούν στους νόμους που το κράτος αυτό έχει ορίσει.

Και αυτό πρέπει να σταματήσει…

Εν τω μεταξύ, εδώ στην Θράκη συνεχίζονται τα παράδοξα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της BIRLIK, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Δυτική Θράκη ετοιμάζεται να αλλάξει τους διορισμένους μουφτήδες των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Αναφέρεται πως πρώτα αναμένεται να γίνει η αλλαγή στην μουφτεία Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την αλλαγή αυτή στην θέση του διορισμένου μουφτή Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου, θεωρείται σίγουρο πως θα τοποθετηθεί ο αδερφός του ο Σουκρού Σερίφ Δαμάτογλου.

Όπως είναι γνωστό ο Σουκρού Σερίφ Δαμάτογλου επί 22 χρόνια υπηρετεί ως ιμάμης στο τζαμί του Αλγερινού Γκαζί Χασάν Πασά στο χωριό Πλατάνι της Ρόδου.

Η ελληνική κυβέρνηση μετά από αυτή την αλλαγή και τις μετέπειτα αλλαγές σε Ξάνθη και Κομοτηνή, υπολογίζει πως έτσι κατά το δοκούν θα επιλύσει (έναντι των Ευρωπαίων) το θέμα των μουφτειών στην Δυτική Θράκη.

Γίνεται αντιληπτό πως το θέμα των μουφτειών θα σφραγίσει τα έτη 2016-2017.

Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα, είναι οι πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ πως ετοιμάζεται ψευδομουφτής (μετά την Ξάνθη και την Ροδόπη) και για το Νομό Έβρου.

Τα πλοκάμια του Προξενείου εδώ και καιρό εργάζονται συστηματικά για την εξάπλωσή τους στον Έβρο, που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, έπρεπε να παραμείνει με αμιγή Χριστιανικό πληθυσμό.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας κάνουν λόγο, ότι ήδη έχει εξευρεθεί το πρόσωπο από το Διδυμότειχο, το οποίο θα παίξει το ρόλο του… “εκλεγμένου” ψευδομουφτή Έβρου.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του DEB, τα μέλη της αντιπροσωπείας που προαναφέραμε, μετέβησαν στο Διδυμότειχο, όπου επισκέφθηκαν τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Μουσουλμάνων και το Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί (Beyazit Camii) και πληροφορήθηκαν σχετικά με την κατάσταση της περιοχής.

Αυτά για να είστε μέσα στα πράγματα και να γνωρίζετε τα επερχόμενα στην γειτονιά μας.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 16, 2024

Latest News

Επισκέψεις σε Δομές Υγείας του Έβρου, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ζήτημα ταυτοτικό για το κίνημά μας. Γι’ αυτό και διαχρονικά ήταν και είναι βασική...

More Articles Like This