9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 25, 2024

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ

Το άνοιγμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ρωσία, μπορεί να είναι ο καταλύτης συμπόρευσης με τον Κυριάκο Βελόπουλο, υπό τις ευλογίες του Γιώργου Καρατζαφέρη – Αν υλοποιηθεί η συνεργασία, κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία

Σοβαρές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη λεγόμενη ακροδεξιά πτέρυγα του πολιτικού μας συστήματος και οι μόνοι που τις έχουν πάρει είδηση είναι… το ΚΚΕ και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σήμερα δηλώνει Νέα Δημοκρατία και κρατά αποστάσεις ασφαλείας από την Εθνική Ενότητα, ειδοποίησε το νούμερο 2 της Νέας Δημοκρατίας, πατριώτη του και στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ψήνεται η συνεργασία Μιχαλολιάκου – Καρατζαφέρη κατά το πρότυπο της συνεργασίας Φώφης – Θεοχαρόπουλου (ψηφοδέλτιο Επικρατείας).

Και αν δεν προσέξουν εκεί στη μητέρα παράταξη, η συνεργασία μπορεί να εξελιχθεί σε μέτωπο, με τη συμμετοχή και άλλων, μικρότερων κομμάτων της Ακροδεξιάς.

- Advertisement -

Αν και θεωρώ ότι είναι απίθανο να μετάσχει στο μέτωπο η Νέα Δεξιά τον Φαήλου Κρανιδιώτη     -για άλλους λόγους, παρεμφερείς με του Μπαλτάκου-, δεν αποκλείεται εν όψει της πιθανότητας εκλογής κάποιων «ηγετών» του χώρου αυτού να έχουμε και νέες συμμαχίες.

Το άνοιγμα Μιχαλολιάκου στη Ρωσία, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη χερσαία δύναμη», μπορεί να είναι ο καταλύτης της συμπόρευσης με κάποιον Κυριάκο, ας πούμε (όχι τον Μητσοτάκη, βεβαίως).

Ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος φιλοξενήθηκε στο κανάλι του Καρατζαφέρη Art και η πρόσκληση από μόνη της είναι είδηση.

Πρώτον, γιατί ο Γιώργαρος κάλεσε τον άνθρωπο που ουσιαστικά του στέρησε την είσοδο στη Βουλής Δεύτερον, διότι ο Μιχαλολιάκος, απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Μυλωνάκη για τις δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί η Χρυσή Αυγή στις εκλογές, συμπεριέλαβε μεταξύ αυτών και την Εθνική Ενότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Αν προχωρήσει αυτή η συνεργασία, η οποία βεβαίως τελεί υπό την αίρεση της απόφασης της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, αμφότερες οι πλευρές είναι κερδισμένες.

Η Χρυσή Αυγή διότι θα σπάσει την πολιτική απομόνωση της.

Ο Καρατζαφέρης γιατί θα μπει στη Βουλή.

Πιθανόν και κάποιοι πρώην βουλευτές του που ηγούνται φιλορωσικών κομμάτων.

Για όλα αυτά ειδοποίησε ο Μπαλτάκος τη Νέα Δημοκρατία με την προειδοποίηση ότι, αν προχωρήσει το μέτωπο, «κανείς Άδωνις δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τους δεξιούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία και θα υπάρξουν απώλειες».

Ακούει κανείς όμως;

-Κ-

Σημείωση Ε. Θ.:

Δεν γνωρίζουμε αν θα υλοποιηθεί η παραπάνω φημολογούμενη συνεργασία, αλλά είναι βέβαιον ότι σε περίπτωση δημιουργίας σύμπραξης, δημιουργείται μία νέα δύναμη που θα στερήσει οπαδούς από τη Νέα Δημοκρατία.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, April 25, 2024

Latest News

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ o Σπύρος Καρανικόλας επισκέφθηκε τον Έβρο

Τον Φράχτη του Έβρου, τις Φέρες, καθώς και το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24/4, ο δικηγόρος και υποψήφιος...

More Articles Like This