9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

Η Ελλάδα καλείται να διαχειρισθεί μόνη της, την Τουρκική επιθετικότητα – Ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί για τις εξελίξεις στην “MACEDONIA” – Όχι για την Ελλάδα και την Κύπρο – Να μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά

Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την τουρκική επιθετικότητα που με μεθοδικότητα η Άγκυρα κλιμακώνει σχεδόν μόνη!

Η ΕΕ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απόλυτη ανυπαρξία της και η Αθήνα ελπίζει ότι σ΄ ότι αφορά στην Κύπρο τουλάχιστον θα υπάρξει αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα από χώρες που έχουν συμφέροντα μεγάλα στην περιοχή.

- Advertisement -

Το Ισραήλ, η Γαλλία και φυσικά οι ΗΠΑ.

Αλλά μόνο με την ελπίδα δεν μπορείς να θεωρείς ότι είσαι ασφαλής. Το να περιμένεις “το ιππικό” όπως στα φιλμ γουέστερν δεν αρκεί…

Η ελληνική κυβέρνηση καλό θα ΄ναι βεβαίως σε υψηλούς τόνους πλέον να επισημάνει και να καταγγείλει την εξοργιστική απουσία των ευρωπαίων εταίρων.

Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί για “ειδικές καταστάσεις” στην αντιμετώπιση της αφηνιασμένης Τουρκίας, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τεράστια προβλήματα. Και οφείλει να προετοιμαστεί γρήγορα και σοβαρά.

Η απόρρητη ενημέρωση που προανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη Βουλή, θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Η ατζέντα της δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα μέτρα που λαμβάνουν οι ΕΔ για να αντιμετωπίσουν παν ενδεχόμενο σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο. Θα πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής για το τι μέσα διαθέτουμε και τι μπορούμε να κάνουμε μ΄ αυτά.

Όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είναι ίσως καλό να αποτελέσουν αντικείμενο ενημέρωσης και των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. Για να γνωρίζει ο καθένας πότε και πόσο πρέπει να μιλάει και κυρίως τι πρέπει να λέει.

Τις τελευταίες ημέρες είναι γεγονός πως έχουμε αρχίσει να μιλάμε πολύ στην Αθήνα. Όλοι μας. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Δεν χρειάζονται τόσα λόγια σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι χρησιμότερο να προετοιμαζόμαστε έχοντας στο μυαλό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή εκπέμπει ίσως πολύ πιο δυνατό μήνυμα από τις όποιες δηλώσεις.

Θα ΄ναι επίσης χρήσιμο οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να ΄ναι ξεκάθαροι με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει. Όσοι λένε ότι “όλα πάνε καλά” μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσουν “τους από πάνω” θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα ΄ναι οι πρώτοι από τους οποίους θα ζητηθούν ευθύνες αν κάτι δεν πάει καλά.

Η υπερκινητικότητα κάποιων ανωτάτων που κάθε μέρα επισκέπτονται μονάδες των ΕΔ θα ήταν χρησιμότερο να γίνονται όχι για να βγουν οι ίδιοι φωτογραφίες αλλά για να μεταφέρουν στο προσωπικό το μήνυμα ότι η ιεραρχία και γνωρίζει και προσπαθεί να επιλύσει βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα μέσα με τα οποία καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι φωτογραφήσεις μπορούν να περιμένουν…

Δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να φοβόμαστε την Τουρκία. Πνιγμένη από τα εσωτερικά της προβλήματα, πελαγωμένη από τα μέτωπα που η ίδια άνοιξε στην περιφέρειά της και μ’ έναν ηγέτη που δείχνει ότι έχει αρχίσει να χάνει την αίσθηση με την πραγματικότητα, η Τουρκία δεν είναι “καβάλα στ΄ άλογο” όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε.

Έχουμε πολλούς λόγους να ανησυχούμε για τις σπασμωδικές κινήσεις στις οποίες ενδέχεται να προχωρήσει η Άγκυρα. Αλλά κι αυτές αν είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί και ενωμένοι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουμε. Είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε;

Π. Καρβουνόπουλος

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Όντως προκαλεί απορία, αλλά και αγανάκτηση συγχρόνως, η αφωνία των Ευρωπαίων εταίρων μας, μπροστά στις απειλές που δέχονται Ελλάδα και Κύπρος από τον “αφηνιασμένο” Ερντογάν. Σιγή ιχθύος για τις απροκάλυπτες επεκτατικές μεθοδεύσεις του. Φοβούνται μην τον εξοργίσουν και χάσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει εδώ και χρόνια, με τα εργοστάσιά τους στην Τουρκία; Απ’ αυτούς λοιπόν τους Εταίρους της Ενωμένης Ευρώπης (ούτε βέβαια και από το ΝΑΤΟ) μπορούμε να περιμένουμε την παραμικρή βοήθεια και συμπαράσταση. Και την ίδια στιγμή ο Πάπας Φραγκίσκος “ανησυχεί” με δηλώσεις του, για τι εξελίξεις στην “MAKEDONIA”. Για την Ελλάδα τσιμουδιά. Όπως και για την Κύπρο βέβαια, (κράτος-μέλος της Ε.Ε.) που εξακολουθεί να βρίσκεται διχοτομημένη, με τις δυνάμεις κατοχής του “Αττίλα” στο έδαφός της.

Σ. Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This