9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Τα χωράφια στον Έβρο θα μείνουν χωρίς νερό;

Κίνδυνος διακοπής της άρδευσης των Αγροτικών εκτάσεων, λόγω οφειλών των ΤΟΕΒ στην ΔΕΗ – Ασαφής και αόριστη η Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για τον κίνδυνο παύσης άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων στον Έβρο, αλλά και τα προβλήματα των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ( ΤΟΕΒ ) και του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ)

Ο Υπουργός είχε ερωτηθεί σε ποιές ενέργειες είχε την πρόθεση να προβεί προκειμένου να μην διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους οργανισμούς, λόγω ληξιπρόσθεσμων οφειλών προς της Δ.Ε.Η, κάτι που θα σήμαινε την παύση υδροδότησης των αγροτικών εκτάσεων στον Έβρο. Επιπλέον, ο υπουργός ερωτήθηκε σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να λυθεί συνολικά το πρόβλημα χρηματοδότησης των εν λόγω οργανισμών, η λειτουργία των οποίων είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα.

Στην απάντησή του το Υπουργείο απλά περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση χρηματοδότησης και λειτουργίας των οργανισμών, παραπέμπει τους Οργανισμούς να προβούν ο καθένας στην ρύθμιση των χρεών του προς την ΔΕΗ, ενώ υπογραμμίζει ότι προβλέπεται συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες διοίκησης, αλλά στον σχετικό κωδικό πίστωσης δεν υφίστανται ποσά ικανά να καλύψουν τις δαπάνες.

- Advertisement -

Πρόκειται για απάντηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι κινείται στα όρια του εμπαιγμού, καθώς η οικονομική δυσπραγία που χαρακτηρίζει τον αγροτικό κόσμο δεν επιτρέπει απαντήσεις εκ μέρους της πολιτείας με συμβουλές για διμερή διακανονισμό χρεών με την ΔΕΗ, ή την αναφορά σε λογαριασμούς εξόδων οι οποίοι είναι κενοί.

Εν όψει της θερινής περιόδου οι ανάγκες υδροδότησης είναι αυξημένες και μια διακοπή ρεύματος, η οποία είναι πολύ πιθανή μετά από τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της ΔΕΗ, θα σημάνει το τέλος του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας, τον οριστικό ‘θάνατο’ ενός κλάδου που ήδη ψυχορραγεί από τα υπέρογκα έξοδα και την φορολογία.

Η πρόθεσή μας είναι και παραμένει η επίλυση του προβλήματος. Για αυτό και θα προχωρήσουμε στην κατάθεση ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ για το θέμα, επιδιώκοντας πλήρεις και υπεύθυνες απαντήσεις από την Κυβέρνηση στη συζήτηση που θα γίνει προσεχώς στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ !

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This