9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Ενίσχυση της ΑΜ-Θ με έξι (6) Κτηνιάτρους

Όμως παραμένει υποστελεχωμένη η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Υποστελεχωμένη είναι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς οι μόνιμοι κτηνίατροι είναι 46 και αυτοί καλούνται να επεμβαίνουν σε όλες τις περιοχές στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, όπως φυσικά και στα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Παρόλα αυτά, με ευρωπαϊκό κονδύλι οι 46 εργαζόμενοι γίνονται 52. Η προσαύξηση έξι κτηνιάτρων αναμένεται να επιμεριστεί ως εξής: ένας εργαζόμενος σε κάθε νομό και δύο στον Έβρο. Τις προσλήψεις ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, κατόπιν της εισήγησης του προϊσταμένου Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ Αχιλλέα Σαχπατζίδη, ο οποίος εξήγησε τον εποχικό χαρακτήρα των προσλήψεων και επιβεβαίωσε την πηγή χρηματοδότησης.

- Advertisement -

“Τα ποσά έχουν ήδη εξασφαλιστεί, δηλαδή έχει προκαταβληθεί στην χώρα μας ένα ποσό για το προσωπικό, και μετά από την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου, θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Η απόφαση του περιφερειακού πρέπει να περάσει από την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης και μετά να δημοσιευτεί ανακοίνωση (προς κάλυψη θέσεων) που θα είναι ανοιχτή για περίπου είκοσι ημέρες. Επομένως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το προσωπικό θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο μήνες”, μας πληροφορεί ο κ. Σαχπατζίδης.

Οι νέοι κτηνίατροι θα ασχολούνται κυρίως με το πρόγραμμα καταπολέμησης εξωτικών νοσημάτων, όπως η οζώδης δερματίτιδα και η ευλογιά. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μαζί με άλλες περιφέρειες (ή μεμονωμένες περιφερειακές ενότητες ανά την Ελλάδα), καθώς έχει χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου για εξωτικά νοσήματα σε ζώα. Άλλωστε, η πρόληψη πρέπει να καταλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο, για να μην πληγεί το πολύτιμο ζωικό μας κεφάλαιο και, συνακόλουθα, η τσέπη των παραγωγών  του. Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην πληρωμή είναι μηδενική, άρα όλα τα χρήματα των μισθών καλύπτονται από το ευρωπαϊκό κονδύλι.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This