9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να σταματήσουν οι προωθήσεις της Άγκυρας, αν επιθυμεί καλές σχέσεις γειτονίας με την Ελλάδα – Δεν υπάρχει στην Θράκη Τουρκική “μειονότητα”

Τον τελευταίο καιρό παίζονται αρκετά παιχνίδια στα εθνικά θέματα και σίγουρα η ψυχραιμία που επιδεικνύει η ελληνική πλευρά είναι αξιοπρόσεκτη.

Με ανοιχτή ατζέντα σε Σκοπιανό και Κυπριακό, πάντως, προκαλεί ερωτήματα η… ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Θράκη.

- Advertisement -

Σε μια περίοδο που η Άγκυρα προκαλεί καθημερινά και με κάθε τρόπο (ακόμη και με τον σεισμό που έπληξε τη Μυτιλήνη), το να στρώνουμε… χαλί επίσκεψης στον Γιλντιρίμ δημιουργεί απορίες για τη σκοπιμότητα.

Από την ώρα, μάλιστα, που έχουν οι Τούρκοι… λερωμένο το «μητρώο» τους από τέτοιες επισκέψεις, μάλλον η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη.

Από το να συμβεί κάποια προβοκάτσια (οι γείτονες το ξέρουν καλά το παιχνίδι αυτό) μέχρι την «ηρωική» υποδοχή που ετοιμάζει το προξενείο, το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα είναι ό,τι καλύτερο.

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, κατά την οποία ο Ερντογάν είναι απομονωμένος τόσο από χώρες της Ε.Ε. για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του όσο και από τις ΗΠΑ για τα παιχνίδια που παίζει.

Δεν έχουμε μπροστά μας όλο το παζλ για να ερμηνεύσουμε γιατί η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει αυτό το «ιδιωτικό» ταξίδι που θα δώσει την ευκαιρία στους γνωστούς πράκτορες της Άγκυρας να ξεσαλώσουν.

Αλλά σίγουρα εκείνο που θα πρέπει να γίνει είναι να σταλεί το μήνυμα ότι δεν πρέπει να προκαλέσει και να μην αρχίσουν πάλι τα γνωστά παιχνίδια με τη δήθεν τουρκική μειονότητα.

Και το κυριότερο είναι να πειστεί ο απεσταλμένος του Ταγίπ Ερντογάν ότι πρέπει να σταματήσουν τις προκλήσεις και να σοβαρευτούν, αν πράγματι θέλουν καλή γειτονία με την Ελλάδα.

Μια χώρα που αποδεδειγμένα ούτε απειλεί ούτε δημιουργεί προβλήματα με τους γείτονες της.

Εάν αυτό θεωρούν οι Τούρκοι ότι είναι η αδυναμία μας, πλανώνται. Τα θερμά επεισόδια που έχουν στο κεφάλι τους θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα σε εκείνους απ’ ό,τι σε εμάς.

Γι’ αυτό θα συμβουλεύαμε τον ιδιώτη Γιλντιρίμ, όταν βρεθεί στην ελληνική Θράκη, να μην ανασύρει τα γνωστά φαντάσματα του παρελθόντος.

Το έκαναν και οι προκάτοχοι του χωρίς καμία επιτυχία.

Οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια και τις ίδιες ελευθερίες.

Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στη χώρα του, που έχει μεταβληθεί σε μια απέραντη φυλακή.

 

“Δημοκρατία”

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This