9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Η Ορεστιάδα στερείται Δημοτικών κατασκηνώσεων

Πολλά παιδιά του Βορείου Έβρου θα στερηθούν και φέτος τις χαρές των θερινών διακοπών – Διαχρονικές οι ευθύνες των Δημοτικών παρατάξεων 

 Το πρόβλημα της έλλειψης Δημοτικών κατασκηνώσεων έθεσε, για άλλη μια φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταμάτης Γκατζίδης.

Δημοτικές κατασκηνώσεις Ορεστιάδας ένα όνειρο που πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνει πραγματικότητα

Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, και τώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν μετατρέψει τον τουρισμό και τις διακοπές σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα και όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν πια να προσφέρουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους ολιγοήμερες διακοπές.

- Advertisement -

Τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών (με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2015, ενώ δηλαδή δεν είχαν ακόμα ξεδιπλωθεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα), το 52,5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών.

Αντίστοιχα, σε τηλεφωνική έρευνα του ΙΝΚΑ τον Ιούνη του 2016, το 80% των ερωτώμενων δήλωνε ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι. Από αυτό το 80%, όπως ήταν αναμενόμενο, ως αιτίες που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν διακοπές, το 77% δήλωσαν οικονομικούς λόγους, το 13% επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια, ενώ επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλους λόγους δήλωσε το 10%. Τα ποσοστά αυτά στην περιοχή μας είναι πολύ μεγαλύτερα καθώς υπάρχουν αυτήν την εποχή αυξημένες αγροτικές δουλειές.

Έτσι πολλά παιδιά της περιοχής μας για άλλη μια χρονιά θα στερηθούν τις χαρές των διακοπών. Αρκετοί Δήμοι της ενδοχώρας και όχι μόνο φρόντισαν εδώ και αρκετά χρόνια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δημιουργώντας και λειτουργώντας κάθε χρόνο Δημοτικές κατασκηνώσεις προσφέροντας έτσι δωρεάν διακοπές στα παιδιά των εργαζομένων που αδυνατούν είτε λόγω εργασίας των γονέων , είτε λόγω οικονομικών να απολαύσουν και αυτά τις χαρές των διακοπών μαζί με τους φίλους τους και να αξιοποιήσουν έτσι δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, αλλά και των δημοτικών παρατάξεων, που ήταν στο τιμόνι του Δήμου Ορεστιάδας τις προηγούμενες δεκαετίες, είναι τεράστιες, ποτέ δεν ασχολήθηκαν στα σοβαρά με τη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικών κατασκηνώσεων, ούτε πήραν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τα παιδιά των εργαζομένων της πόλης μας να περάσουν διακοπές με τους φίλους τους στη θάλασσα ή στο βουνό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ξεκινήσουν αγώνα για την δημιουργία και λειτουργία Δημοτικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της Ορεστιάδας.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Δεν έχει τρένο για… Αλεξανδρούπολη

Πέφτει «ψαλίδι» στο έργο σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τους Τοξότες Ξάνθης - Δεν θα γίνει νέα Σιδηροδρομική Γραμμή -...

More Articles Like This