9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Επίδειξη πρώτων βοηθειών σε Διδ/χο-Σουφλί-Αλεξ/πολη

Το φετεινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που γιορτάζεται αύριο Κυριακή, είναι τα “Ατυχήματα στο Σπίτι” 

Doctor Providing First Aid. Isolated on white background

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει επίδειξη Πρώτων Βοηθειών για πολίτες στο Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Από το έτος 2000, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Κέντρου Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, εορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day).

- Advertisement -

Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει επίδειξη Πρώτων Βοηθειών για πολίτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/9/2017 το πρωί από τις 10:30 έως τις 13:00 στην κεντρική πλατεία στο Σουφλί και το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 21:00 στον κεντρικό πεζόδρομο στο Διδυμότειχο.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στα Ατυχήματα στο Σπίτι.

Το σπίτι μας θεωρείται από τους περισσότερους ένας ασφαλής χώρος. Έρευνες όμως έρχονται να μας αποκαλύψουν πως το 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αυτό. Στην Ευρώπη πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο είναι θύματα τέτοιων ατυχημάτων. Πολλά από αυτά αφήνουν μόνιμη αναπηρία ενώ 7.000 εξ’ αυτών αποβαίνουν μοιραία.

Τα συχνότερα ατυχήματα που συμβαίνουν στο περιβάλλον του σπιτιού είναι οι πτώσεις, τα εγκαύματα, οι δηλητηριάσεις, η πνιγμονή, η απώλεια αισθήσεων, τα καρδιακά επεισόδια και η ηλεκτροπληξία. Τα συγκεκριμένα ατυχήματα αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής θέσης ή γεωγραφικής κατανομής. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να προληφθούν πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες κατηγορίες ατυχημάτων.

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο περιβάλλον τους και μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους να ανατρέπουν την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης ή ακόμα να σώζουν ζωές.

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Μιαούλη (έναντι της Δημαρχείας) και ώρα 10.00π.μ. με 12.00 μ.μ. από το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This