9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με τροπολογία-προσθήκη, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Έβρου κ. Γκαρά Αναστασία, διορθώνουν το εμβαδόν εκτυπώσεως – Μένουν όμως και άλλα θέματα προς ρύθμιση

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης « Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις.»

- Advertisement -

Έγινε τροπολογία-προσθήκη με

Θέμα: «Ρύθμιση προϋποθέσεων ημερήσιων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων»

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με την παρούσα βουλευτική τροπολογία προτείνεται η μείωση του συνολικού εμβαδού της επιφανείας του χαρτιού εκτύπωσης των ημερήσιων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, που απαιτείται ως προϋπόθεση για την καταχώριση των εφημερίδων αυτών στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού τύπου, σύμφωνα με την περίπτωση β’ της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ν. 3548/2007 (Α’ 68), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 του ν. 4487/2017 (Α’ 116) και ισχύει, από τριάντα τρείς χιλιάδες οκτακόσια εβδομήντα δύο τετραγωνικά εκατοστόμετρα (33.872 cm2), το οποίο εκ παραδρομής ανεγράφη στο νόμο,  στο ορθό δεκαέξι χιλιάδες εννιακόσια τριάντα έξι τετραγωνικά εκατοστόμετρα (16.936 cm2).

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διορθώνεται το εκ παραδρομής αναγραφόμενο συνολικό εμβαδό της επιφανείας του χαρτιού εκτύπωσης των εφημερίδων, το οποίο, ως ιδιαιτέρως μεγάλο, επιβαρύνει το κόστος έκδοσης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ανταποκρίνεται στα πραγματικά στοιχεία που ισχύουν για τις εκτυπώσεις των συγκεκριμένων εφημερίδων.

Β. Τροπολογία – Προσθήκη

Από την έναρξη ισχύος του ν. 4487/2017 (Α’ 116), στην περίπτωση β’ της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ν. 3548/2007 (Α’ 68), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 του ν. 4487/2017 (Α’ 116) και ισχύει, η φράση «τριάντα τριών χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα δύο τετραγωνικών εκατοστόμετρων (33.872 cm2)»  αντικαθίσταται από τη φράση «δεκαέξι χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα έξι τετραγωνικών εκατοστόμετρων (16.936 cm2)».

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου  2017

Οι προτείνοντες βουλευτές

Κάτσης Μάριος

Γκαρά Αναστασία

Καματερός Ηλίας

Μπαλλής Συμεών

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Το λάθος για το εκτυπούμενο εμβαδόν των Περιφερειακών Εφημερίδων, που είχε επισημάνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, διορθώνεται.

Η τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Έβρου κ. Γκαρά Αναστασία, είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Μένουν όμως και άλλα θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν, όπως το BAR-CODE, που μπορεί και έχει νόημα για τις κυκλοφορίες των Αθηναϊκών Εφημερίδων, όχι όμως για τις Επαρχιακές.

Αλήθεια έχει υπολογίσει κανείς το κόστος επιβάρυνσης της εφαρμογής του BAR-CODE;

Ακόμη πρέπει να καταργηθεί και 50% τοπικής ύλης που είχε θεσπιστεί ανοήτως, από τον κ. Θόδωρο Ρουσσόπουλο.

Κάθε εφημερίδα έχει τα δικά της κριτήρια και το δικό της αναγνωστικό κοινό.

Η διάταξη αυτή πρέπει να καταργηθεί γιατί εγγίζει τα όρια της… λογοκρισίας.

Είναι σαν να απαγορεύει στις Αθηναϊκές Εφημερίδες να δημοσιεύουν ρεπορτάζ από την Επαρχία. Και αυτό δεν γίνεται.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This