9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Άνοιξαν από Έβρο νέο δρόμο για λαθρο-πρόσφυγες

Οι Σύριοι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα του Έβρου είναι στην πλειοψηφία τους Σουνίτες, που εκφράζουν το σκληροπυρηνικό Ισλάμ 

Αλματώδης είναι πλέον η η διακίνηση προσφύγων από την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου. Εκφράζονται φόβοι για αύξηση των ανθρωπίνων ροών στο πρότυπο του 2015. Πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση της Αυστυνομίας, του Στρατού αλλά και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλούν για πλήθος προσφύγων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα χερσαία σύνορά μας από την Τουρκία στο επόμενο διάστημα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την περιοχή της Θράκης και αυτό γιατί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων θα εγκλωβιστεί στην περιοχή και συνέπεια να αλλάξουν οι ευαίσθητες ισορροπίες.

- Advertisement -

Οι Σύριοι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα του Έβρου, στην πλειονότητα τους είναι Σουνίτες, οι οποίοι εκφράζουν το σκληροπυρηνικό ισλάμ. Μια ενδεχόμενη εξέλιξη δημιουργίας καταυλισμών στην περιοχή θα δημιουργήσει πρώτα απ όλα προβλήματα στον τοπικό μετριοπαθή μουσουλμανικό πληθυσμό.

Εμπλοκή δεκάδων διακινητών από διάφορες χώρες

Ενώ στα νησιά τις περισσότερες φορές οι πρόσφυγες φτάνουν με μια βάρκα μόνη τους στα νησιά, στον Έβρο εμπλέκονται δεκάδες διακινητές όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα. Μάλιστα, εκτός από Σύριους που διακινούν ομοεθνείς τους, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές συλλήψεις Βουλγάρων και Σκοπιανών.

Μόνο το Σάββατο συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 6 διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 43, 41, 25 και 24 ετών οι οποίοι μετέφεραν με διάφορα οχήματα 31 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του viadiplomacy.gr αυτός είναι ένας μικρός αριθμός που μπορεί και συλλαμβάνει η αστυνομία. Η Εγνατία Οδός και οι παράλληλοι δρόμοι είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τις αρχές και υπολογίζεται ότι ο αριθμός που διαφεύγει είναι πολλαπλάσιος

Πέτρος Ούτσης

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This