9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 16, 2024

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ…  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ενώ στην Ελλάδα τα μνημόνια έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο, στην Αδριανούπολη οι Τούρκοι πλουτίζουν – Και Ελληνικές επιγραφές στα μαγαζιά, αφού οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Έλληνες

Πρώτα έφυγαν τα εργοστάσια και οι Βιοτεχνίες από τον Έβρο, που πήραν τον δρόμο για εγκαταστάσεις στις γειτονικές μας χώρες, Τουρκία και κυρίως στην Βουλγαρία.

Και αυτό το έκαναν για να μπορέσουν να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, που μας έριξαν οι ανάξιοι και απάτριδες πολιτικοί της χώρας μας.

- Advertisement -

Αυτοί που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον πληθωρικό και σπάταλο Δημόσιο Τομέα, αλλά αντίθετα το γιγάντωσαν, δημιουργώντας τους κομματικούς τους στρατούς, ώστε να εξασφαλίζουν ψήφους για την επανεκλογή τους, αδιαφορώντας για την καταστροφή της οικονομίας της Χώρας, και την συνακόλουθη πτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών, που σήμερα βλέπουν μισθούς και συντάξεις να ψαλιδίζονται, τις καταθέσεις τους στις Τράπεζες να κατάσχονται και τα σπίτια τους να εκπλειστηριάζονται, για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Και τώρα, μετά τις επιχειρήσεις που έφυγαν, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι καταναλωτές του ακριτικού νομού Έβρου.

Διαβάστε τι γράφει σε ένα σύντομο σημείωμα, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος, κ. Νίκος Χειλαδάκης.

***

Σαββάτο πρωί, τα πούλμαν ξεκινούν από το ελληνικό έδαφος και μεταφέρουν εκατοντάδες,. μέχρι και χιλιάδες Έλληνες στην αγορά της Αδριανούπολης.

Τα ευρώ πέφτουν βροχή και οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς οι μεγαλύτεροι πελάτες τους είναι οι Έλληνες και κατά δεύτερο λόγο οι Βούλγαροι, που επίσης ξεκινούν για να ψωνίσουν στην αγορά της Αδριανούπολης.

Είναι τόσο μεγάλη η κίνηση από τους Έλληνες, ώστε τα μαγαζιά στην πόλη έχουν…ελληνικές επιγραφές.

Η ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία στο καλύτερο της επίπεδο, φυσικά προς το συμφέρον της τουρκικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Αδριανούπολης, Recep Zıpkınkurt, οι Έλληνες έχουν αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και έχουν πλουτίσει πολλούς επαγγελματίες της πόλης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και για ένα καφέ έρχονται από την ελληνική πλευρά των συνόρων στην Αδριανούπολη, ενώ εκείνο που προτιμούν πιο πολύ όπως αναφέρεται, είναι… ο μπακλαβάς!

Ενώ λοιπόν στην Ελλάδα τα μνημόνια έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο, στην τουρκική Αδριανούπολη οι καλύτεροι πελάτες των Τούρκων είναι οι Έλληνες.

Και εις ανωτέρα!

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Έχουμε και τις δικές μας καταγραφές του φαινομένου, όπως μας τις περιγράφουν συμπολίτες μας.

Μας έλεγε λοιπόν προχθές μία κυρία από την Αλεξανδρούπολη.

«Ναι, πηγαίνω και εγώ στην Αδριανούπολη για να ψωνίσω ρούχα για τα παιδιά μου. Αντί για μία παιδική φόρμα, αγοράζω τρεις στην Αδριανούπολη με τα ίδια λεφτά.

Βλέπετε το ΠΑΣΟΚ, με το που ήλθε στα πράγματα, κατήργησε τις μαθητικές ποδιές και έχουμε ανταγωνισμό μόδας στα σχολεία.

Πού θα βρεθούν τα λεφτά σήμερα με τους άγριους φόρους που μας έβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που δήθεν νοιάζονται για τον λαό;».

Παρόμοιες περιγραφές έχουμε και από άλλους φίλους αναγνώστες της Εφημερίδος μας.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αγορές συνεχώς συρρικνώνονται, τα λουκέτα πληθαίνουν και τα εναπομείναντα καταστήματα αγκομαχούν για να παραμείνουν σε λειτουργία.

Επιπλέον, τα λεφτά πηγαίνουν στην Αδριανούπολη, γιατί εκεί το κράτος δεν διώχνει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Γι’ αυτό η Τουρκία σημειώνει σήμερα εξαιρετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της, σε σύγκριση με την Ευρώπη, που φθάνει σε ποσοστό 5,1% !!!

Βίοι παράλληλοι και χρήσιμο μάθημα για όλους.

Άλλα εμείς μοιραίοι και άβουλοι, ασχολούμαστε με την αλλαγή του… φύλου και τον “Ρουβίκωνα”.

Με τις υγείες μας.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 16, 2024

Latest News

Απεβίωσε ο Φάνης Δημοσχάκης

Είχε εκλεγεί συνολικά 5 φορές Βουλευτής Έβρου Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 80 χρόνων,...

More Articles Like This