9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΣΤΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΦΩΤΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ένας μήνας απέμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα – Η Πρωτεύουσα του Έβρου δεν πρέπει να παραμείνει σκοτεινή, όπως πέρυσι – Δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Χριστιανοί  

Απομένει μόλις ένας μήνας μέχρι τα Χριστούγεννα, την μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης και η Πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, η πρώτη Χριστιανική πόλη της Ενωμένης Ευρώπης, που συναντά κανείς ερχόμενος από την Ασία, θα πρέπει να φορέσει τα καλά της, με κατάλληλο στολισμό των δρόμων με Γιρλάντες και Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Πέρυσι, η εικόνα που εμφάνισε η πόλη μας υπήρξε απογοητευτική.

- Advertisement -

Σε δύο δέντρα η Δημοτική Αρχή κρέμασε μερικά χαρτόκουτα, που σήμαιναν τα Δώρα των Ημερών, ενώ έβαλε και δυο τρία χαρτονένια “φαντάσματα”, δηλαδή λευκές φιγούρες στο ύψος του ανθρώπου, που δήθεν παρίσταναν τους Αγγέλους.

Χαρτονένιες φιγούρες που μάλλον τρόμαζαν τους διερχόμενους μέσα στο σκοτάδι, παρά δημιουργούσαν αίσθημα χαράς και αγαλλίασης.

Φέτος το περσινό λάθος, ή μάλλον η παράλειψη, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Καλή είναι η γιορτή των Χριστουγέννων που ετοιμάζει ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, στο Πάρκο της Ακαδημίας, αλλά αυτό δεν εκπροσωπεί την πόλη.

Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι θα πρέπει να στολισθούν με εορταστικές γιρλάντες, αλλά ακόμη και οι γειτονιές της πόλεως, εν όψει του Χαρμόσυνου Εορτασμού των Χριστουγέννων.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην παραλιακή μας Λεωφόρο, στην πλατεία του Φάρου, αλλά και στην πλατεία μπροστά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Με απλά λόγια, ζητούν οι Δημότες της Αλεξανδρούπολης, τα αυτονόητα. Δηλαδή να γίνουν αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια.  

Πέρυσι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ πρόβαλε τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας, αλλά ο κ. Δήμαρχος αδιαφόρησε.

Φέτος το ΛΑΘΟΣ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Γιατί εκτός των άλλων, δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Χριστιανοί.

Και δεν δεχόμαστε πια τα Χριστούγεννα να θάβονται κάτω από το χαλί.

Εμπρός λοιπόν, περιμένουμε.

Σ. Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This