9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Χορός μνηστήρων για τον Σταθμό “LNG” Αλεξ/πολης

Το ενδιαφέρον αφορά την συμμετοχή ενός πέμπτου εταίρου, με ποσοστό 20% – Βεβαιότητα ότι ο πλωτός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, θα κατασκευασθεί 

Αυξάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία που θα εγκαταστήσει και θα εκμεταλλευτεί το πλωτό τερματικό σταθμό (FSRU) της Αλεξανδρούπολης.

Η σαφέστατη πολιτική υποστήριξη επί ελληνικού, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού εδάφους της οποίας χαίρει το σχέδιο, το γεγονός ότι βρίσκεται και πάλι στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε., αλλά και η βεβαιότητα που δημιουργείται πλέον ότι το έργο θα γίνει, φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει αυξημένο ενδιαφέρον.

- Advertisement -

Το ενδιαφέρον αφορά τη συμμετοχή ενός πέμπτου εταίρου με ποσοστό 20% και οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπόριο φυσικού αερίου και κάποιες ως διαχειριστές δικτύων αερίου στην Ευρώπη.

Η Gastrade και οι εταίροι της βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου να αποφασίσουν με ποιόν θα συνεργαστούν, κυρίως στη βάση των βέλτιστων συνεργειών που μπορούν να προκύψουν με καθέναν από αυτούς για την υψηλότερη απόδοση του έργου.

Από το ρεπορτάζ του energypress προκύπτει ότι η επιλογή του πέμπτου εταίρου θα ανακοινωθεί πριν τη λήξη του χρόνου.

Στο διάστημα αυτό εκτιμάται ότι θα έχει μπεί και επίσημα στο project και η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βουλγαρίας ΒΕΗ (Bulgarian Energy Holdings).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΔΕΠΑ ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή της με 20%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό έχει ο Όμιλος Κοπελούζου και η εταιρεία Gaslog του Παναγιώτη Λιβανού.

Συνεπώς το έργο θα έχει πέντε συνεταίρους με ποσοστό 20% ο καθένας.

Οι τέσσερις είναι γνωστοί (Κοπελούζος, Λιβανός, ΔΕΠΑ, BEH) και ο πέμπτος είναι αυτός τον οποίο θα επιλέξουν οι σημερινοί επικεφαλής της κοινοπραξίας.

Θοδωρής Παναγούλης

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This