9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Είμαστε στον δρόμο προς τις… κάλπες

Με τις παροχές και τις υποσχέσεις που μοιράζει η Κυβέρνηση, δείχνει ότι ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές – Μην ξεγελιέστε από τα γλυκά λόγια του Πρωθυπουργού της Αλβανίας και των Σκοπίων

Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η ανεργία καλπάζει, οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, οι επενδυτές έχουν αποστρέψει πρόσωπο και ενδιαφέρον από την Ελλάδα, καθώς βλέπουν πως η ίδια η κυβέρνηση σαμποτάρει με τον δασάρχη, τον αρχαιολόγο ή κάποιο δήμαρχο τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στις Σκουριές της Χαλκιδικής και μεγάλες τουριστικές κατασκευές, οι συνεπείς πολίτες έχουν γονατίσει από τη βαρειά φορολογία, που μόνον την ανάπτυξη δεν ευνοεί, και η κυβέρνηση ανίκανη, άσχετη και πανικόβλητη από τις δημοσκοπήσεις μοιράζει κοινωνικά μερίσματα, χαρτζιλίκι στους νέους, υπόσχεται αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, δώρο στους συνταξιούχους, προσλαμβάνει απολυθέντες πριν δύο χρόνια στα φωσφορικά λιπάσματα, διορίζει από το παράθυρο, δυναμιτίζει τη δικαιοσύνη, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, ενδίδοντας στις πιέσεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει μετατραπεί σε λακέ τής Δύσης, αν και η καρδιά της ανήκει ακόμη στη μακαρίτισσα Σοβιετική Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρωταγωνιστεί σε ενδοτικότητα, ωσάν τα Σκόπια και η Αλβανία να πρόκειται να σώσουν την παραπαίουσα ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις αρνούνται να ενισχύσουν με νέους εξοπλισμούς, ως έχουν υποχρέωση, ενώ η Ελλάδα διαθέτει ακόμη και σήμερα το ζητούμενο από τη συμμαχία ποσοστό του ΑΕΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Οι ειδικοί απεσταλμένοι του ΟΗΕ Νίμιτς και του Σταίητ Ντηπάρτμεντ Γη κινούνται δραστήρια για να πετύχουν προσωπικές νίκες, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας, μια και βρήκαν κυβέρνηση δωσίλογων, προδοτών και γερμανοτσολιάδων, κατά τη συριζαϊκή ορολογία, που ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας.

- Advertisement -

Και είναι προς τιμή του αρχηγού των Ανέλ Π. Καημένου, που αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια.

Κατόπιν τούτου η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία για να περάσει τέτοιο όνομα από τη Βουλή, ενώ σε περίπτωση δημοψηφίσματος, που τόσο αγαπά ο Σύριζα, θα εισπράξει Όχι από τον ελληνικό λαό που δεν θα μπορέσει να το μετατρέψει σε Ναι.

Επομένως, ας αφήσει τους νομικισμούς ο υπουργός εξωτερικών, γιατί σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δεδηλωμένη και οδηγείται σε υποχρεωτική παραίτηση.

Με τις παροχές και τις υποσχέσεις που μοιράζει η κυβέρνηση δείχνει ότι ετοιμάζεται για  πρόωρες εκλογές, για να περισώσει ό,τι μπορεί, ένα κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό.

Και συνάντησε ήδη στον προεκλογικό δρόμο της το θέμα των Σκοπιών, το οποίο κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι, ως μέσο για ηρωική έξοδο από τις κυβερνητικές ευθύνες που διαιρούν τον Σύριζα και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Βέβαια, οι προεκλογικές παροχές δεν φέρνουν ψήφους, γιατί το παραμύθι είναι πια γνωστό και το τρώνε μόνο οι ιδεοληπτικοί παλιοί κομμουνιστές, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη επιτεθεί στους ψηφοφόρους ως ενδοτική και έτοιμη να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Και μία επισήμανση για αφελείς πολιτικούς και πολίτες: μή δίνετε σημασία στα γλυκά λόγια των πρωθυπουργών της Αλβανίας και των Σκοπιών, που μετά τη διένεξη ΕΕ -Τουρκίας, της όποιας ήταν όργανα, κατάλαβαν ότι τα θέματά τους, της ένταξης στους θεσμούς της Δύσης, περνούν από Αθήνα.

Για να τους πιστέψουμε, πρέπει να δούμε έργα: η Αλβανία να πάψει να καταδιώκει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, να ξεχάσει τους Τσάμηδες καινά βοηθήσει στην ίδρυση νεκροταφείων για τους εκεί πεσόντες το 1940 και τα Σκόπια, να αποβάλλουν τις επεκτατικές βλέψεις προς την Ελλάδα από τα σχολικά βιβλία και τους κυκλοφορούντες χάρτες, να γκρεμίσουν αγάλματα και μνημεία δήθεν ηρώων τους, να εξαλείψουν ονόματα από αεροδρόμια και δρόμους και να δηλώσουν δημοσίως ότι αποδέχονται ονομασία του κρατιδίου τους, erga omnes, χωρίς τη λέξη Μακεδονία.

Χρειάζονται πλέον έργα, όχι παχιά λόγια και λιγότερη σημασία στους άσχετους απεσταλμένους, που ανέλαβαν εργολαβικά την πίεση προς τη χώρα μας για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Η ψοφοδεής κυβέρνηση, με τις ιδεοληψίες της και την ανικανότητά της, διαλύει το κράτος και επεκτείνει παντού την παρακμή.

Οι κουκουλοφόροι καταστρέφουν πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, καίνε αυτοκίνητα πολιτών, τρομοκρατούν και ουσιαστικά συγκυβερνούν τη χώρα, αφού απολαμβάνουν τη συριζαϊκή εύνοια, ασυλία, κατανόηση και βοήθεια και δρουν βέβαιοι για την ατιμωρησία τους.

Παράλληλα οι ρουβίκωνες βανδαλίζουν τις ξένες πρεσβείες, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, ενώ οι εγκληματίες που έβγαλε η κυβέρνηση από τις φυλακές δρουν ανενόχλητοι και ανατινάζουν τα Α.Τ.Μ. των, τραπεζών.

Το κερασάκι αποτελούν οι λαθρομετανάστες που τους στέλνει η Τουρκία, ενώ η Ε.Ε. παρακολουθεί αδιάφορη και ανίκανη να επέμβει, αφού σχεδόν καμία χώρα μέλος δεν την ακούει και δεν δέχεται λαθρομετανάστες.

Σε αυτό το θέμα είμαστε μόνοι λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας.

Στα παραπάνω ουσιώδη θέματα για τη χώρα μας και τους πολίτες της η κομμουνιστική κυβέρνηση θα μπορούσε να μιμηθεί, έστω και τώρα, τη Σοβιετική Ένωση, όπου δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι, ρουβίκωνες, λαθρομετανάστες, κακοποιοί, που να δρουν ανενόχλητοι και να απολαμβάνουν κυβερνητικοί ασυλία.

Ας το σκεφτούν οι σύντροφοι και ας αναλάβουν νόμιμη, κρατική δράση και βία, για να ανακουφίσουν τον λαό. Θα το εκτιμήσουν όλοι.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Δεν έχει τρένο για… Αλεξανδρούπολη

Πέφτει «ψαλίδι» στο έργο σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τους Τοξότες Ξάνθης - Δεν θα γίνει νέα Σιδηροδρομική Γραμμή -...

More Articles Like This