9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το άγνωστο έγγραφο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ το 1944 – Ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του – Σήμερα όμως οι Έλληνες ακολουθούν πρόθυμα την “κωλοτούμπα” των Αμερικανών, για το όνομα της Μακεδονίας – Η “δουλειά” έχει κλείσει…

 

1. Αναφέρομαι στην εγκύκλιο με αριθμό 868.014/26 Dec. 1944 του State Department η οποία τώρα πια μπορεί να αναζητηθεί με τα στοιχεία αυτά στο διαδίκτυο.

Εκυκλοφόρησε ευρύτατα στο περιβάλλον των Βρυξελλών στις Αρχές της δεκαετίας τού ’90.

- Advertisement -

Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτή (που απευθύνεται προς «ορισμένες διπλωματικές και προξενικές Αρχές») λέει τα έξης:

2. «Το υπουργείο μας παρακολουθεί με προσοχή τις όλο και συχνότερες φήμες και ημιεπίσημες δηλώσεις οι οποίες υποστηρίζουν μία αυτόνομη Μακεδονία.

Οι φήμες προέρχονται από την Βουλγαρία αλλά και από άλλους κύκλους όπως Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους και υπονοούν ότι στο κυοφορούμενο κράτος θα ενσωματωθεί και μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Η κυβέρνησή μας θεωρεί ότι κάθε συζήτηση για «Μακεδονικό κράτος», «Μακεδονική πατρίδα» η «Μακεδονική εθνική συνείδηση» είναι δημαγωγία η οποία δεν αντιπροσωπεύει καμμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και η τωρινή του ανακίνηση έχει στόχο να συγκαλύψει επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδος.

Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι να αντιτεθεί σε οποιαδήποτε αναζωπύρωση του Μακεδονικού θέματος όσον αφορά στην Ελλάδα.

Τo ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας κατοικείται κυρίως από Έλληνες και ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σχεδόν ομόφωνα στην δημιουργία Μακεδονικού κράτους. Φήμες για συμμετοχή Ελλήνων στην υπόθεση θεωρούνται αναληθείς.

Η κυβέρνησή μας θα θεωρήσει υπεύθυνες τις κυβερνήσεις που ανέχονται ή ενθαρρύνουν επιθετικές ενέργειες «Μακεδονικών δυνάμεων κατά της Ελλάδος».

Υπογραφή: Stetinius

3. Από την πολιτική της κυβέρνησης Ρούζβελτ της οποίας υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Stetinius, μέχρι την πολιτική των ΗΠΑ από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και έπειτα, υπάρχει διαφορά. Υπάρχει κυβίστηση.

Μα κάνουν τα μεγάλα κράτη κυβίστηση; Βεβαίως και κάνουν. Αλλά λόγω του μεγέθους τους αυτό είναι, όπως καταλαβαίνετε, τεχνικά δύσκολο»

Ενώ τα μικρά κράτη είναι πιο «ευκίνητα». Μερικά μάλιστα από άποψη κινητικότητας θυμίζουν σεισοπυγίδα.

Αυτό βοηθάει πολύ στην κ…. τούμπα. Ιδίως όταν ό «τεμενάς» ο οποίος είναι το πρελούδιό της, αποτελεί έξι.

Ας θυμηθούμε τον αείμνηστο Μποστ. Με εκείνο το «θα πρωτεύσουν των Ελλάδων όταν αρχίσουν τα αγωνίσματα των τεμενάδων» ή τον Aldous Huxley στον «Νέο Γενναίο Κόσμο» όταν λέει ότι «αυτοί δεν θα χρειάζεται να εξαναγκαστούν από τα αφεντικά τους αφού θα έχουν αγαπήσει την σκλαβιά τους».

4. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι η ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου έχει αποσιωπηθεί. Ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Αυτό θέτει κάποια βασανιστικά και ενοχλητικά ερωτήματα. Δεδομένου ότι θα έπρεπε να έχει γίνει ευρέως γνωστό. Να το μοιράσουν ακόμη και στα σχολεία της χώρας.

Όμως τίποτε από αυτά. Λες και κάποιος παρήγγειλε στους (εκάστοτε) κυβερνώντες να το κάνουν «γαργάρα».

5. Τώρα η «δουλειά» έχει κλείσει. Ο πολιτικός κόσμος (σύσσωμος), ο οποίος εφρόντισε μεταξύ άλλων και να κρατήσει στη σιωπή το έγγραφο αυτό επί δεκαετίες, ετοιμάζεται (με κάποια δόση ανακούφισης) για την αυλαία.

Ο ελληνικός λαός καλείται να παρακολουθήσει (στα πλαίσια της διαφάνειας που μας χαρακτηρίζει) την εξόδια τελετή της Μακεδονίας, τελετή η οποία θα διακοσμηθεί με άνθη από την πλούσια ανθοδέσμη της (με μορφή λαίλαπας) επερχομένης, οικονομικής ανάπτυξης και θα διαφημισθεί ως επίτευγμα της δημοκρατίας.

Ίσως να οργανωθούν και εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του κατ’ ευφημισμόν Συντάγματος με συμμετοχή της CΗΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο).

Ακόμη και δημοψήφισμα μπορεί να περιλαμβάνει το μενού (εξ εκείνων όπου το ηχηρό «όχι» σερβίρεται με γέλια και χαρές ως «ναι»).

Συνεπώς ο θόρυβος που ακούγεται από αυτούς που ασχημονούν πέριξ του λειψάνου συνιστά άπλά και μόνο περιύβριση νεκρού.

Χ. Σπέντζου

μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

ΝΑΤΟ (αρχηγείο Βρυξελλών)

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές Ασφαλείας στα σύνορα

Έκτακτα μέτρα για αποτροπή διέλευσης Τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές Ασφαλείας στον...

More Articles Like This