«Ανθίζει» ο αθλητισμός στην Καβάλα με έργα αξίας 28,5 εκατ. Ευρώ!

Σε ένα απέραντο «αθλητικό εργοτάξιο» μετατρέπεται η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έργα αναβάθμισης και κατασκευής υποδομών, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Πρόκειται για μια συντονισμένη συνεργασία των Υπουργείων Αθλητισμού και Εσωτερικών με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους τρεις Δήμους του νομού. Το πλάνο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό ή τη δημιουργία εννέα συνολικά αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η κατανομή της χρηματοδότησης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δήμος Καβάλας (14 εκατ. ευρώ): Οι παρεμβάσεις αφορούν το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», το κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο.
  • Δήμος Νέστου (10,5 εκατ. ευρώ): Τα έργα υλοποιούνται στο ΔΑΚ Χρυσούπολης, ενώ ξεχωρίζει η κατασκευή του νέου ανοιχτού κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2027.
  • Δήμος Παγγαίου (4 εκατ. ευρώ): Οι εργασίες επικεντρώνονται στο κλειστό γυμναστήριο και το στάδιο Ελευθερούπολης, καθώς και στις υποδομές της Νέας Περάμου, με την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και την προσθήκη στεγάστρου και αποδυτηρίων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού συνόδευσαν στην Καβάλα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, προσδίδοντας ιδιαίτερη λαμπρότητα στην επίσκεψη. Ανάμεσά τους, οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Πηγή Δεβετζή και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Γκατσιούδης.

- Advertisement -

Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη και Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Ιγνατιάδης, καθώς και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Θοδωρής Μουριάδης, και Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, υπογραμμίζοντας τη συνολική θεσμική στήριξη στα μεγάλα έργα της περιοχής.

Α.Κ.

Friday, June 12, 2026
spot_img

Latest News

Δήμος Ορεστιάδας: Ορκωμοσία δύο νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ

Παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλου και της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Χριστίνας Γκιλιλούδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ορκωμοσία δύο...

More Articles Like This