Για πολύ λιγότερους το επίδομα θέρμανσης

Θα χορηγηθεί φέτος με πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια 

 DIANOMH-PETRELAIOU-THERMANSHS1Mε πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να μειωθεί, σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα το λάβουν.

Σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση, το ποσό του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει τη φετινή χειμερινή περίοδο να μειωθεί κατά 50%.

Σημειώνεται δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι ήταν:

- Advertisement -

Άγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξανόταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τα παραπάνω όρια αναμένεται να μειωθούν αισθητά.

Από τη χορήγηση του επιδόματος εξαιρούνταν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ανέγραφαν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ότι φιλοξενούνταν.

Sunday, October 25, 2026
spot_img

Latest News

Επετειακή εκδήλωση για τον Πανάγιο Τάφο στη Θεσσαλονίκη

 «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Ο Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός και...

More Articles Like This