9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 23, 2026

Δεν θέλουν να …μείνουν στη Θράκη

Κομοτηνή: Αρνητικοί στο ενδεχόμενο συνέχισης της παραμονής τους στη Θράκη οι φοιτητές του Δ.Π.Θ. μετά την αποφοίτησή τούς

Σχεδόν στο σύνολό τους είναι αποφασισμένοι –ες να αποχωρήσουν από την Κομοτηνή και τη Θράκη οι νέοι φοιτητές και οι νέες φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. 

Αναλυτικότερα, απο τους είκοσι τέσσερις φοιτητές και φοιτήτριες που μίλησαν στην ΕΡΤ δεκαπέντε (15) νέες και πέντε (5) νέοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην Κομοτηνή και να ζήσουν μόνιμα στη Θράκη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Ένας έδειξε να το σκέφτεται και μόλις τρεις (δύο (2) νέοι και μια (1) νέα) απάντησαν θετικά. 

Στο ερώτημα: «Εάν θα άλλαζε κάτι τη στάση τους και θα τους οδηγούσε να αναθεωρήσουν και να παραμείνουν μόνιμα στην περιοχή;» σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έθεσαν ως σημαντικό παράγοντα την προοπτική εργασίας, τις επαγγελματικές ευκαιρίες. 

- Advertisement -

Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραματίζουν εκτός από την εργασία, η υγιεινή, η διοίκηση, η διαχείριση, οι υποδομές, η ανάπτυξη, η καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. 

Συναντήσαμε την Μαριάννα Πέϊου, είκοσι (20) ετών φοιτήτρια των Πολιτικών Επιστημών, θετική στην προοπτική παραμονής της στη Θράκη επειδή, όπως είπε, δημιουργούνται προοπτικές μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης. Όσον αφορά στους λόγους που τους απομακρύνουν από την περιοχή; Καταγράψαμε τρεις παράγοντες: Η προέλευση από μεγαλύτερη πόλη, η προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασης στον τόπο τους και η οικογένεια.

Μαρία Νικολάου

ertnews.gr

Thursday, April 23, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Η Αν. Μακεδονία & Θράκη «χτίζει» ευρωπαϊκή συμμαχία περιφερειών

Κοινό μέτωπο στις Βρυξέλλες για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2027 - Στο επίκεντρο χρηματοδοτήσεις και υποδομές Η Περιφέρεια Ανατολικής...
spot_img

More Articles Like This