Με δάνειο αγοράζει “S-400” η Τουρκία 

Ό,τι δεν κάναμε εμείς, το κάνουν σήμερα οι Τούρκοι – Γιατί η Αθήνα δεν προχώρησε σε μία τέτοια λύση;

Με δάνειο αγοράζει τους S-400 από την Ρωσία η Άγκυρα και ότι δεν κάναμε εμείς το κάνει αυτή προκαλώντας εύλογα ερωτήματα γιατί τότε η Αθήνα δεν προχώρησε σε μια τέτοια λύση αφού έχει δεδομένα και γνωστά οικονομικά προβλήματα.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας S-400, σε περίπτωση που η Ρωσία της χορηγήσει δάνειο για να προβεί στην αγορά αυτή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostech Σεργκέι Σεμέζοφ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία24».

«Η Τουρκία εκφράζει την επιθυμία να της χορηγηθεί δάνειο, αλλά προς το παρόν το ζήτημα δεν έχει αποφασισθεί, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών διεξάγει συνομιλίες επί του θέματος.

- Advertisement -

Μόλις υπογραφεί η συμφωνία και αποφασισθεί το ύψος του δανείου, τότε θα υπογράψουμε το συμβόλαιο πώλησης και για τους S-400», δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα εξετάζει διάφορες εκδοχές που σχετίζονται με την αντιαεροπορική της άμυνα και πως μια από αυτές είναι τα συστήματα S-400.

Χθες ο Τούρκος πρεσβευτής στη Μόσχα Χουσεινί Ντιριόζ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το ζήτημα της αγοράς των S-400 συζητείται, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Τον Φεβρουάριο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επίσης δηλώσει ότι οι ρωσο-τουρκικές συνομιλίες για την αγορά των S-400 «διεξάγονται σε θετική κατεύθυνση», ενώ τις σχετικές συνομιλίες είχε επιβεβαιώσει τότε και ο Σεργκέι Σεμέζοφ.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Tuesday, June 23, 2026
spot_img
spot_img
spot_img

Latest News

Αλλάζει όψη το Σουφλί: Χρηματοδότηση 172.000 ευρώ για νέους χώρους αναψυχής και πράσινο

Παρεμβάσεις με υπαίθρια γυμναστήρια, χώρους για πινγκ-πονγκ και σκάκι, φωτισμό LED και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό Εγκρίθηκε με Απόφαση του Πράσινου...

More Articles Like This