9.4 C
Alexandroupoli
Monday, February 16, 2026

ΜΟΝΙΜΟ “ΣΑΦΑΡΙ” ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ… ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

Ξεκινούν ξαφνικές επιθεωρήσεις για πολεοδομικές παρανομίες σε κάθε κτίριο – Θα γίνεται επανέλεγχος έπειτα από πέντε (5) χρόνια – Υπό διωγμόν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

  Υπό διωγμό βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι μετά τα αλλεπάλληλα φορολογικά πλήγματα που έχουν δεχθεί, απειλούνται τώρα και με άγριο διαρκές κυνηγητό, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης.

Το πολεοδομικό νομοσχέδιο, που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθιερώνει ένα νέο σύστημα ελέγχων που ισοδυναμεί με μόνιμο σαφάρι σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Επιπλέον απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ενοικιάσεις ακινήτων, προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα για τα νέα αυθαίρετα και εγκυμονεί τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέες εστίες διαφθοράς.

- Advertisement -

Όπως τονίσει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλοντος Γιώργο Σταθάκη, «εμφανίζονται αξεπέραστα εμπόδια στη σύνταξη συμβολαίων, ακόμη και μισθωτηρίων και νέες επιθεωρήσεις και έλεγχοι ακινήτων με σημαντικές δημοσιονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους».

Ειδικότερα το νομοσχέδιο:

1. Αντιμετωπίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως μόνιμους υπόπτους εκτέλεσης αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης.

2. Πλήττει τις ενοικιάσεις ακινήτων με τη διάταξη που απαγορεύει την κατάρτιση συμβάσεων μίσθωσης για ακίνητα με πολεοδομικές παρανομίες.

3. Τα πρόστιμα και οι ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011 εκτοξεύονται σε δημευτικού χαρακτήρα ύψη: Το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου αυξάνεται από το 1/3 της τιμής ζώνης του ακινήτου στο 100% και το ετήσιο πρόστιμο διατήρηση στο 50% από 5% που είναι σήμερα.

Μάριος Ροζάκος

spot_img
Monday, February 16, 2026

Latest News

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στο επίκεντρο τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων

Όπως ανέφερε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο Γιάννης Ναϊτίδης, στόχος είναι να εκδοθούν άδειες, ώστε τα παλιά κτίρια με προβλήματα να...
spot_img
spot_img

More Articles Like This