Θα κοστίσουν δέκα (10) χιλιάδες ευρώ – Τα λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Εμπρός για νέες προμήθειες

Ύστερα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, αλλά και μετά από ρεπορτάζ της Τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, που μετέφεραν τα παράπονα των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε το ζωντάνεμα των διαβάσεων πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.
Τώρα εκτός από το βάψιμο, έχουμε και την τοποθέτηση λευκών λωρίδων από πλαστικό, που τοποθετούνται στην άσφαλτο με θερμοκόλληση.
Αυτές οι πλαστικές διαβάσεις, διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Κουκουράβας, δεν ξεβάφουν και είναι περισσότερο ανθεκτικές.
Ήδη ο Δήμος Αλεξ/πολης, έχει παραγγείλει τέτοια πλαστικά κομμάτια, αξίας δέκα (10) χιλιάδες ευρώ, για να τοποθετηθούν σε θέσεις διαβάσεων, με μεγάλη κίνηση, γεγονός που θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους πεζούς, για την ασφαλή διέλευσή τους.
Κατ’ αρχήν η πρωτοβουλία φαίνεται σωστή.
Επειδή όμως γίνεται επίκληση για την προστασία των πεζών, πρέπει να μεταφέρουμε τις παρατηρήσεις συμπολιτών που μας είπαν τα εξής:
«Όταν βρέχει, αυτές οι διαβάσεις δεν θα γλυστρούν;».
«Και αν σήμερα έχουν «ματ» επιφάνεια, αύριο από την τριβή των τροχών των αυτοκινήτων θα έχουν γίνει τελείως λείες».
«Δεν δημιουργείται λοιπόν κίνδυνος ατυχήματος για πεζούς;».
Όπως μας είπαν, αυτού του τύπου οι διαβάσεις, δοκιμάσθηκαν και αλλού, αλλά εγκαταλείφθηκαν, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους τους.
Εδώ όμως τα λεφτά υπάρχουν.
Εμπρός για νέες προμήθειες.
Σ. Κ.





