9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, March 4, 2026

Ολοκληρώνεται η εξέδρα πετρελαίου «Λάμδα» στον κόλπο της Καβάλας

Θα μεταφερθεί σύντομα από την Κοστάντζα στο «δορυφορικό» κοίτασμα πετρελαίου του Πρίνου Καβάλας – Πιστοποιημένα Ελληνικά αποθέματα Πετρελαίου, 23 εκ. βαρελιών !!!

Βαίνει προς ολοκλήρωση η κατασκευή της βάσης της 1ης εξέδρας άντλησης πετρελαίου που θα εγκατασταθεί στη χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.

Πρόκειται για την εξέδρα Λάμδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας, συνολικού επενδυτικού κόστους άνω των 150 εκατ. δολαρίων.

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον του Πρίνου

- Advertisement -

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Energean, ολοκληρώνεται στην Κοστάντζα της Ρουμανίας η κατασκευή της βάσης της εξέδρας Λάμδα, η οποία θα μεταφερθεί σύντομα στην Καβάλα και θα εγκατασταθεί πάνω από το συγκεκριμένο κοίτασμα, που είναι δορυφορικό του Πρίνου.

Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των ποδιών της εξέδρας, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Καβάλα. Η πλήρης εγκατάσταση της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους.

Από το 1981 μέχρι σήμερα, από τα κοιτάσματα του Κόλπου της Καβάλας έχουν παραχθεί περίπου 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

iefimerida.gr

spot_img
spot_img
Wednesday, March 4, 2026

Latest News

Έβρος: 6 χρόνια μετά την κρίση στα σύνορα το 2020

Διαφορετική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, επέκταση του Φράχτη και ενίσχυση δυνάμεων αλλάζουν τα δεδομένα - Οι προκλήσεις των πλημμυρών και το στοίχημα της...
spot_img
spot_img

More Articles Like This