9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, March 15, 2026

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ… – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ;

Ο “Σωτήρ” μας Πρωθυπουργός, μάς έταζε “Κυριακές της Αναστάσεως”, αλλά τελικά μας γύρισε σε “Μεγάλη Παρασκευή”…

 tsipras-vouliΟι Άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και φέρνουν μαζί το μήνυμα της Αναστάσεως. Ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας, ότι όλα κάποια στιγμή θα αλλάξουνε και πως όλοι μας θα σωθούμε. Μέχρι τότε όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι …τον σταυρό μας, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Διότι ο “Σωτήρ”  κος Πρωθυπουργός μας, ενώ έταζε “Κυριακές της Αναστάσεως” με σκισίματα μνημονίων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, φοροαπαλλαγές και νταούλια, στο ρυθμό των οποίων θα χορεύουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, τελικά το γύρισε σε …Μεγάλη Παρασκευή, προσθέτοντας και άλλα δυσβάσταχτα βάρη στον Σταυρό που κουβαλάει ο κακομοίρης ο Έλληνας, τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, και εμείς ως λαός δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, ας μη γελιόμαστε. Διότι τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς τους φέραμε. Ίσως επειδή μας έπεισε με όλα αυτά που υποσχέθηκε. Ή μάλλον, καλύτερα, επειδή, θέλαμε να το πιστέψουμε. “Ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται”, λέει ο θυμόσοφος λαός.

- Advertisement -

Τώρα βέβαια, ότι έγινε, έγινε. Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και πέρα. Και επειδή το “άρωμα” των εκλογών πλανάται στην ατμόσφαιρα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν θα προσέλθουμε (για ακόμα μια φορά) στις κάλπες. Η Δημοκρατία δίνει στον πολίτη την πολύ μεγάλη δύναμη, να επιλέγει ο ίδιος αυτούς που θα τον κυβερνήσουν. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Τους έχουμε δοκιμάσει, και βγάλαμε τα συμπεράσματα μας, θετικά ή αρνητικά. Κοντός Ψαλμός, αλληλούια.

Ν. Τσακιρόπουλος

spot_img
spot_img
Sunday, March 15, 2026

Latest News

«Παρέα με τη Φένια»: Ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο ζητά τη βοήθεια της Θράκης

Σε έκκληση βοήθειας προχὠρησε το σχολείο του Τίμιου Σταυρού στο Λονδίνο μέσα από την εκπομπή "Παρέα με τη Φένια" στο...
spot_img
spot_img

More Articles Like This