Σάρωσαν τα μετάλλια οι σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Στο περιθώριο του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας 2026, η Πάτρα μαγνήτισε τα βλέμματα της σκακιστικής κοινότητας με τη διεξαγωγή μιας παράλληλης, άκρως δυναμικής διοργάνωσης.

Οι αγώνες γρήγορου σκακιού (Blitz) πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Ιουλίου 2026, υπό την οργανωτική φροντίδα της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών στο κλειστό της γυμναστήριο. 

Το τουρνουά περιλάμβανε 7 γύρους με χρόνο σκέψης 3 λεπτά και επιπλέον 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, ενώ είχε και επίσημη διεθνή αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIDE Rating), προσελκύοντας συνολικά 31 συμμετοχές.

Η αγωνιστική παρουσία των αθλητών από την πρωτεύουσα του Έβρου ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατάφεραν να πλασαριστούν στις κορυφαίες θέσεις της τελικής κατάταξης.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, το βάθρο και οι πρώτες θέσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

• 1η θέση: Ο Διεθνής Μάστερ (IM) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος της Ακαδημίας Σκάκι Ν. Ψυχικού, ο οποίος έκανε το απόλυτο με 7 βαθμούς στους 7 αγώνες.

• 2η θέση: Ο Μιχάλης Καρακασίδης του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς.

• 3η θέση: Ο Βαλέριος Νάσος, επίσης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με συγκομιδή 5 βαθμών.

Παράλληλα, τη σπουδαία εμφάνιση του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε ο Γιώργος Γκόγκολας, ο οποίος κατέλαβε την τιμητική 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Thursday, August 20, 2026
spot_img

Latest News

Φιλοθέη, Φιλοξένη, Φιλαρέτη, Φιλοκάλη, Φιλομάθη, Φιλονόη, Φιλομήτωρ, Φιλομήλα, Φιλοτίμη, Φιλουμένα, Φιλοπάτρα… Φιλομνήμη!

Από το «από Θεού άρξασθαι» της Φιλοθέης και τον ανθρωπισμό της Φιλοξένης, σε μια δημιουργική επιστροφή στην παράδοση που...

More Articles Like This