Σε κατ’ οίκον περιορισμό και τα πληρώματα των ασθενοφόρων που μετέφεραν τους μολυσμένους λαθρομετανάστες


Μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα παραμείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό οι 9 γιατροί και 11 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που ήρθαν σε επαφή με τους 7 τραυματίες, θετικούς στον κορωνοϊό μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετά το τροχαίο στην περιοχή της Δαδιάς Σουφλίου.
Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης θα δώσουν όλοι δείγμα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε μετάδοση του ιού και από τα αποτελέσματα θα κριθεί εάν θα είναι δυνατή η επιστροφή στην υπηρεσία τους. Όλοι οι χώροι του νοσοκομείου απολυμάνθηκαν, το προσωπικό στις βάρδιες αντικαταστάθηκε άμεσα και η λειτουργία του συνεχίστηκε ομαλά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ’ οίκον περιορισμό και προγραμματισμό λήψης δείγματος για έλεγχο, τέθηκαν και τα πληρώματα των ασθενοφόρων που συμμετείχαν στη διακομιδή των τραυματιών αλλά και των αστυνομικών που διαχειρίστηκαν το περιστατικό.
ert.gr






