9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, February 26, 2026

Στις 7 Σεπτεμβρίου χτυπά το κουδούνι στα σχολεία

Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας – Έχει κλειδώσει η ημερομηνία

Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μιλώντας στο Open.

Στο ερώτημα κατά πόσο είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και για το αν εξακολουθεί να υφίσταται πιθανότητα αναβολής, ο κ. Πέτσας απάντησε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

- Advertisement -

«Εργαζόμαστε για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων ώστε να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο φθινόπωρο, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες υπάρχει η πιθανότητα αναζωπύρωσης του ιού», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως η στρατηγική της κυβέρνησης επαναξιολογείται διαρκώς.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, για να υπογραμμίσει ότι η σημασία δεν έχει η λήψη νέων μέτρων αλλά η εφαρμογή των υφιστάμενων.

Ερωτηθείς εκ νέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αν έχει κλειδώσει η ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Πέτσας απάντησε καταφατικά.

spot_img
Thursday, February 26, 2026

Latest News

Λιμενικές Αρχές Σαμοθράκης-Αλεξ/πολης: Eνισχύονται με νέα στελέχη και σύγχρονο εξοπλισμό

«Υπήρξε άμεσα ανταπόκριση στα αιτήματα», ανέφερε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης Οι Λιμενικές Αρχές Σαμοθράκης...
spot_img
spot_img

More Articles Like This