Αλεξανδρούπολη: Νέες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα στο κέντρο 

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Επεκτείνεται η ζώνη προσωρινής στάσης στη Βενιζέλου, απέναντι από το ΚΤΕΛ – Προβλέπεται μεταφορά θέσεων για δίκυκλα στην οδό 14ης Μαΐου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:00, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων το αίτημα της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης για νέες ρυθμίσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ομόφωνη, με τα μέλη του συμβουλίου να ψηφίζουν υπέρ της επέκτασης της ζώνης προσωρινής στάσης οχημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, απέναντι από το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από τα λεωφορεία.

Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης, χάνονται κάποιες από την οδό Βενιζέλου λόγω της επέκτασης και υπάρχει πρόβλεψη για την μεταφορά τους στην άνοδο, στην οδό 14η Μάϊου.

- Advertisement -

Ο Κώστας Πορτοκαλίδης, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχανικός, ανέφερε επ’ ακριβώς τα εξής: «Μετά από αίτημα της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, μπήκαμε στην διαδικασία να αυξήσουμε τις θέσεις για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης στους συγκεκριμένους δρόμους που περιγράφονται στην εισήγηση. Πιστεύουμε ότι είναι μια θετική παρέμβαση και συναινεί και η Τροχαία Αλεξανδρούπολης». 

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Πορτοκαλίδης συμμετέχει συχνά στις συνεδρίασεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ως εισηγητής σε πολεοδομικά θέματα, αλλαγές χρήσεων γης, ρυμοτομικά σχέδια και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» πρόσφατα ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Δίκυκλα σε απόγνωση – Λίγες οι θέσεις στάθμευσης, βροχή οι κλήσεις στην Αλεξανδρούπολη», μαζί με δηλώσεις δημοτών που υποστήριζαν ότι εφόσον οι ιδιοκτήτες δίκυκλων πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, δικαιούνται κι αυτοί να έχουν τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης όπως και οι κάτοχοι οχημάτων.

Μένει να δούμε εάν με αυτές τις νέες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα, θα διευκολυνθούν οι οδηγοί τους.

Κ.Α.

Saturday, October 17, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Ανεμοθύελλα και αγριογούρουνα «χτυπούν» τους ελαιώνες Μάκρης

Μεγάλες οι καταστροφές - Οι ελαιοπαραγωγοί του Έβρου κάνουν λόγο για απώλεια άνω του 50% του καρπού- Ξεκίνησαν ήδη οι έλεγχοι του...

More Articles Like This