
Η Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη, το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου 2026, την 2η Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Συνάντηση από κοινού με τις Κλινικές Αναισθησιολογίας όλων των Ιατρικών Σχολών της χώρας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, με διεθνή συμμετοχή .
Ο τίτλος της συνάντησης είναι: «Νέες Τεχνολογίες: Εφαρμογές στην Αναισθησιολογία».
Εφαρμογές που αφορούν στην αναισθησιολογία ακριβείας που βασίζεται στην τεχνική νοημοσύνη, την προσομοίωση, τα ψηφιακά συστήματα και που θα επιφέρει επανάσταση στη φροντίδα των ασθενών και τη μελλοντική πρακτική της αναισθησίας.
Ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι αναισθησιολόγοι καθηγητές και ειδικοί αναισθησιολόγοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως και άλλοι ειδικοί επιστήμονες με εξειδίκευση στον τομέα των νέων τεχνολογιών, που θα καλύψουν διεξοδικά όλα τα επιμέρους θέματα της επιστήμης της αναισθησιολογίας.
«Ελπίζω η εκδήλωση αυτή να αποβεί χρήσιμη όχι μόνο για τους ειδικούς και ειδικευόμενους αναισθησιολόγους, αλλά και για συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του πόνου και τα επείγοντα, καθώς και των φοιτητών της Ιατρικής που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο μέλλον», ανέφερε η Πελαγία Χλωροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΔΠΘ.





