9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, October 30, 2025

Αναγκαία η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης

Επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας προς τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία τονίζει ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση

 KENTRO-DIA-VIOU-MATHISHS1 mavridisΕπιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη απέστειλε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Βασίλης Μαυρίδης, στις 23/02/2016, εκφράζοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.

Για όσους δε γνωρίζουν, τα Κ.Δ.Β.Μ. δε θα συνεχίσουν την λειτουργία τους σε 11 περιφέρειες, πλην αυτών της Στερεάς Ελλάδας και Αιγαίου.

Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, και όπου αναφέρονται τα εξής:

- Advertisement -

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αφορά στη μη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ 11 περιφερειών (μέχρι 31/08/2016 τουλάχιστον) και στη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ στις περιφέρειες ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ (μέχρι 31/07/2016).

Δεν θα επιχειρηματολογήσω για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας τους· τη θεωρώ αυτονόητη.

Θα σας παρακαλέσω όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ισότιμη πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών (ανεξαρτήτως περιφέρειας προέλευσης) στα προγράμματα Κ.Δ.Β.Μ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Μαυρίδης Βασίλειος

Δήμαρχος Ορεστιάδας»

 

Thursday, October 30, 2025

Latest News

Μειονοτικά δικαιώματα: Υπόθεση δημοκρατίας και σεβασμού

Ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προτείνει θεσμικές λύσεις για τη θρησκεία, τα Βακούφια, την εκπαίδευση και τους συλλόγους της μειονότητας Με αφορμή το...
spot_img

More Articles Like This