Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ομιλία του Δημοσιογράφου-Συγγραφέως κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Αλεξανδρούπολη – “Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει την προάσπιση του δικού της Εθνικού συμφέροντος”
Άρωμα φιλορωσικού κόμματος είχε η προχθεσινή ομιλία του Δημοσιογράφου-συγγραφέα κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Αλεξανδρούπολη.
Η ομιλία έγινε στον Αστέρα Αλεξ/πολης μπροστά σε μία κυριολεκτικά κοσμοπλημμύρα ακροατών, που παρέμειναν όρθιοι ακόμη και έξω από την αίθουσα, χειροκροτώντας θερμά τον ομιλητή.
Ο κ. Βελόπουλος, αφού παρουσίασε την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος και τους ορατούς κινδύνους από την τυχοδιωκτική πολιτική της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη, επεσήμανε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει ισχυρή, χωρίς την συνεργασία με την γειτονική Ρωσία.
Όσον αφορά την Ελλάδα, πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον και να εγκαταλείψει το ξεπερασμένο από την ιστορική πραγματικότητα δόγμα του “Ανήκομεν εις την Δύσιν”.
Αυτό μπορεί να ίσχυε κάποτε επί Σοβιετικού καθεστώτος, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, ενώ ο Αμερικανικός παράγων, χαϊδεύει την Τουρκία, ενώ για την Ελλάδα περιορίζεται μόνο στα καλά λόγια, αδιαφορώντας και για το Μακεδονικό και για τις επεκτατικές βλέψεις και απειλές της Άγκυρας.
Ο κ. Βελόπουλος υπήρξε ξεκάθαρος. “Δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει εξάρτημα καμμιάς από τις δύο υπερδυνάμεις.
Η κάθε μια από αυτές φροντίζει για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.
Καιρός είναι όμως η Ελλάδα να κοιτάξει και το δικό της συμφέρον, καταργώντας τις μονομέρειες και εγκλωβισμούς του παρελθόντος.
Ζητούμε καλές σχέσεις μ’ αυτούς που μπορούν να είναι χρήσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας”.
Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, που επιβάλλουν την παρουσία στην Βουλή και ενός άλλου πατριωτικού σχηματισμού.
Οι εξελίξεις θα δείξουν τα επερχόμενα, τα οποία παρακολουθούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Σ.Κ.