2.500 στρέμματα από τον Περιφερειακό Δρόμο της Αλεξανδρούπολης μέχρι το ξενοδοχείο «RamadaPlaza» θα αποδοθούν προς χρήση στους ιδιοκτήτες τους – Από τη νέα χρονιά οι οικοδομικές άδειες
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποτύπωσης των ορίων των ιδιοκτησιών από το Εθνικό Κτηματολόγιο στην υπό ένταξη περιοχή Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για μια μακρόχρονη διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την κύρωση της πράξης εφαρμογής από το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε αυτήν την τεράστια περιοχή Δυτικά της Αλεξανδρούπολης, τα όρια των οικοπέδων, των ιδιοκτησιών και των δημόσιων χώρων καθίστανται πλέον οριστικά.
Η εξέλιξη αυτή αφορά περίπου σε 2.500 στρέμματα από τον Περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης μέχρι την περιοχή του ξενοδοχείου «Ramada Plaza» (το παλιό THRAKI PALACE) που θα αποδώσουν προς χρήση χιλιάδες οικόπεδα και δημόσιους κοινωφελείς χώρους, σχολεία, γήπεδα, εκκλησίες και ό,τι προβλέπει το πολεοδομικό σχέδιο.
Σύντομα, οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν από τοN δήμο της Αλεξανδρούπολης για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα -ενδεχομένως και μέσα στη νέα χρονιά- θα αρχίσουν να εκδίδονται οικοδομικές άδειες και να χτίζονται κατοικίες και τουριστικές μονάδες, κυρίως στην παραλιακή ζώνη.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικιστική και αναπτυξιακή προοπτική της Αλεξανδρούπολης και αναμένεται πως αυτή η περιοχή θα εξελιχθεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, όπου θα επενδυθούν μεγάλα κεφάλαια για την κατασκευή κατοικιών και τουριστικών μονάδων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση αυτή αφορά σε διαδικασία 20 και πλέον ετών, η οποία ολοκληρώνεται και ανοίγει τον δρόμο για διάφορα έργα υποδομής, χάραξη δρόμων, αποχετεύσεις, δίκτυα ενέργειας, κοκ., τεχνικά θέματα δηλαδή που θα διευθετηθούν εν καιρώ.
Ας δώσουμε τα εύσημα στη δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.
Σ.Π.





