Την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου – Στις 9 Ιουνίου η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη – Έρχονται και άλλα σημαντικά στελέχη
Επίσκεψη στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, τον μοναδικό νομό στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μάϊου, θα πραγματοποιήσει την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να ανατρέφει το αποτέλεσμα και να πάρει «κεφάλι» και σε αυτόν τον νομό η Νέα Δημοκρατία.
Ο Πρωθυπουργός ης προηγούμενες ημέρες κατήγγειλε ης παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πλέον αποφασισμένος να «σηκώσει» το θέμα της εκλογής του Οζγκούρ Φερχάτ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, που φαίνεται να είναι και επιλογή του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρό της τον συγκεκριμένο νομό της Θράκης, θέλοντας να ανατρέψει τον συσχετισμό των δυνάμεων, όπως καταγράφηκαν στις εκλογές της 21ης Μάϊου.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου «έγραφε» 27,06% για τη Ν.Δ., τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε 33,18%, σημειώνοντας άνοδο της τάξης των έξι μονάδων συγκριτικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2019.
Το επόμενο διάστημα στη Ροδόπη θα περιοδεύσει και η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, που θα επισκεφθεί τον νομό στις 9 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 16 Ιουνίου επΙσκέψη του πρώην υπουργού και υποψήφιου στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κωστή Χατζηδάκη, όπως και του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιου στις Σέρρες Τάσου Χατζηβασιλείου.
Την τελευταία εβδομάδα θα βρεθεί στη Ροδόπη ο Κυρίάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εκλογική προσπάθεια του κόμματος, ώστε να «βαφτεί» γαλάζιο και το εναπομείναν κομμάτι του χάρτη. Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές στη Ροδόπη θα βρεθούν και οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας.







