9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, April 5, 2026

Αυστηρό μήνυμα από “Ε.Ε.” στην Τουρκία

Για τις 141 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μέσα σε μία μόνο ημέρα

Για ένα «αυστηρό μήνυμα» που απευθύνει η Κομισιόν προς την Τουρκία σε ό,τι αφορά το θέμα των παραβιάσεων, μιλάει δημοσίευμα της ιστοσελίδας EurActiv υπό τον τίτλο «Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία ύστερα από τις 141 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε μια μέρα».

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως σε σχετικό γραπτό ερώτημα της ιστοσελίδας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Maja Kocijancic απάντησε ως εξής:

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

- Advertisement -

Η ίδια αξιωματούχος τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο», συμπλήρωσε.

«Κατά το περασμένο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της 28ης Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Federica Mogherini υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις αρχές τις οποίες καλείται να σεβαστεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα», κατέληξε.

Sunday, April 5, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Νέα Βύσσα: Η γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία στο δρόμο για το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μια θετική εξέλιξη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου καταγράφεται στη Νέα Βύσσα, καθώς προχωρά η διαδικασία...
spot_img

More Articles Like This