Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της παράνομης αφισορρύπανσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης – Κι όμως ο Δήμος είναι πολύ εύκολο να βάλει τέρμα σ’ αυτές τις καμομαθησιές – Γιατί αναγράφουν επάνω στα διαφημιστικά μηνύματά τους και αριθμό τηλεφώνου – Ο Δήμαρχος κ. Ε. Λαμπάκης υπόσχεται την πάταξη παραβατών
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η αφισορρύπναση στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κάθε πονηρός κολλάει επάνω σε στύλους φωτιστικών σωμάτων, σε πινακίδες και σήματα της τροχαίας, σε κτίρια και σε κουτιά του ΟΤΕ, ό,τι θέλει.
Από ενοικιάσεις διαμερισμάτων και θεατρικές παραστάσεις, μέχρι και παραδόσεις ιδιαίτερων μαθημάτων για μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου ή του Λυκείου.
Μαζί με τις παραπάνω επικολλήσεις, έχουμε και τις διαφημίσεις για καφετέριες, ουζάδικα, συναυλίες, πάρτι καταστημάτων και γενικά με ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.
Αυτά είναι καμώματα των “πονηρών” που αδιαφορούν για την φθορά που προκαλούν στους στύλους φωτισμού του Δήμου, ενώ πολλοί από αυτούς δηλώνουν πως ανήκουν στις… “Τοπικές Κοινωνίες” που είναι κατά τα άλλα ιδιαίτερα ευαίσθητες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Το αντιαισθητικό αυτό θέαμα που προσβάλλει την πόλη της Αλεξανδρούπολης δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να λάβει οριστικό τέλος, εάν και εφ’ όσον η Δημοτική μας Αρχή θελήσει να εφαρμόσει το νόμο.
Και δεν είναι δύσκολο, γιατί σε κάθε επικολλημένο μήνυμα, υπάρχει και αριθμός τηλεφώνου.
Τον οποίο μπορεί να καλέσουν οι αρμόδιοι του Δήμου και να επιβάλλουν αμέσως πρόστιμα.
Οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, που αγαπούν και σέβονται την πόλη τους και τις προσπάθειες βεβαίως που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για να την διατηρεί καθαρή, χαρακτηρίζουν ανεπίτρεπτο το φαινόμενο της αφισοκόλλησης και ζητούν από τον Δήμαρχο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Σημειώνουμε ότι για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, είπε πως πρέπει να τεθεί οριστικό τέρμα στο φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης.
Η ασυδοσία που επικρατεί πρέπει να τελειώνει.
Πάντως ο κ. Λαμπάκης δήλωνε ακόμα ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην δημιουργία των κατάλληλων πλαισίων σε 7-8 σημεία της πόλης, για να μπορούν σ’ αυτά οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις επικολλήσεις τους.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ανεξέλεγκτη αφισορρύπανση πρέπει να συνεχισθεί, με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν τα πλαίσια.
Επιμένουμε πως οι παράνομοι πρέπει να τιμωρηθούν.
Όπως βέβαια και εκείνα τα γιαλαντζί αντιεξουσιαστικά στοιχεία που μουντζουρώνουν ακόμα και φρεσκοβαμμένους τοίχους για να γράψουν τα βλακώδη συνθήματά τους.
Όσον αφορά τον άλλον, τον άγνωστο, που έγραψε φαρδιά-πλατιά στον τοίχο (περιοχή ΚΑΠΗ) “ΣΟΥΛΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ”, αυτός απαλλάσσεται για ευνόητους λόγους…
Σ.Κ.






