9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, December 3, 2025

Δεύτερο κρούσμα ελονοσίας στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης

Στο «κόκκινο» ο Έβρος

 

Δεύτερο κρούσμα ελονοσίας διέγνωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, αυτήν τη φορά σ’ έναν άνδρα που ζει μεν στην πόλη, αλλά εργάζεται στο Τυχερό.

O νεαρός άντρας διαγνώστηκε το απόγευμα της Πέμπτης με ελονοσία και πλέον νοσηλεύεται, λαμβάνοντας την κατάλληλη αγωγή.

- Advertisement -

Η ελονοσία μεταδίδεται ως γνωστόν από τα κουνούπια και όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο, εκτός αν κάποιος άνθρωπος προσλάβει μολυσμένο αίμα.

Όμως επειδή ο βασικός ξενιστής της νόσου είναι το κουνούπι, ο διοικητής του Π.Γ.Ν.Α. Δήμητρης Αδαμίδης επιμένει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες καταπολέμησης των εντόμων.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ιατρικά μέτρα, ο κ. Αδαμίδης ενημερώνει ότι πλέον όλοι οι ασθενείς με την παραμικρή υποψία ελονοσίας, θα υποβάλλονται σε ειδικά ιατρικά τεστ (rapid test).

Πάντως δεν αποκλείεται, λένε ιατρικές πηγές, στο προσεχές μέλλον να καταγραφούν και άλλα κρούσματα της συγκεκριμένης νόσου.

Θ.Τ.

Wednesday, December 3, 2025

Latest News

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ – Θράκης: Αναβολή στα παιχνίδια Μεικτών ομάδων

Πριν από λίγες ώρες αποφασίστηκε η αναβολή της 6ης αγωνιστικής των μεικτών ομάδων της ΕΠΣ Έβρου, της ΕΠΣ Δράμας,...
spot_img

More Articles Like This