9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, February 4, 2026

“Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας”

Πρόταση-σοκ από τον Μάθιου Νίμιτς – Ανοίγουν την πόρτα στον “Μακεδονικό αλυτρωτισμό” – Η Ελλάδα ξαφνικά θα βρεθεί με το όνομα “Κάτω Μακεδονία”

simaia-skopion150 nimits_3

Για νέα πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς που θα κατατεθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου κάνουν λόγο σκοπιανά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sloboden Pecat, η ονομασία που θα προτείνει ο κύριος Νίμιτς θα είναι αυτή η «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας».

- Advertisement -

Στην πρόταση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, θα γίνεται λόγος για «Μακεδονική» γλώσσα και για «κατοίκους της Άνω Μακεδονίας».

Η «λύση» αυτή που πρόκειται να προτείνει ο Αμερικανός διαμεσολαβητής είναι ουσιαστικά «λύση» Βόρειας και Νότιας Κορέας ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά το δρόμο για τον «Μακεδονικό» αλυτρωτισμό δυναμιτίζοντας περισσότερο την όλη κατάσταση.

Αυτό γιατί σύντομα οι σλαβοσκοπιανοί θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες απέναντι στο αδύναμο και ηττοπαθές ελληνικό κράτος για την «ένωση» των δύο «Μακεδονιών» ουσιαστικά δηλαδή για την ένωση της «Κάτω Μακεδονίας» με την «Άνω» σε βάρος βέβαια της Ελλάδας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Αντί για Μακεδονία η Ελλάδα ξαφνικά θα βρεθεί με «Κάτω Μακεδονία»(!) κάτι που ισοδυναμεί ουσιαστικά με αφαίρεση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το όνομα θα προταθεί για διεθνή χρήση αλλά δεν θα προβλέπεται αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

defencenet.gr

Wednesday, February 4, 2026

Latest News

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΑΜ-Θ με νέους μόνιμους υπαλλήλους

Το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία νέων μόνιμων υπαλλήλων που εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι νέοι...
spot_img
spot_img
spot_img

More Articles Like This